01 Ιουνίου 2014

Κρέπα πουγκί με μανιτάρια και σάλτσα βελουτέ από αρωματικό ζωμό


ΥΛΙΚΑ


  • 1 κουτί Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 3 αυγά  
  • 60 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 100 γρ. (1 τεμάχιο) κρεμμύδι ξερό
  • 3 πατάτες
  • 1 καρότο
  • 100 γρ. Σέλινο  
  • 200 γρ. πράσο
  • 5 φέτες μπέικον
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι


Ετοιμάζετε τις κρέπες σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Τσιγαρίζετε στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια, το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σε μία κατσαρόλα βάζετε τα λαχανικά και τις πατάτες σε κομματάκια, καλύπτετε με νερό και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και τα πολτοποιείτε, προσθέτοντας το υπόλοιπο γάλα. Μοιράζετε στις κρέπες το μίγμα με τα μανιτάρια και τις διπλώνετε σαν πουγκί. Σε ένα πιάτο απλώνετε λίγη από τη σάλτσα λαχανικών. Σερβίρετε τις κρέπες, γαρνίροντας το πιάτο με τη σάλτσα λαχανικών.


ΠΗΓΗ
http://www.sintages-jotis.gr



Μ.ΜΑΝΕΤΑ
(marilena.mane@gmail.com)