22 Ιουνίου 2014

Σπαγγέτι με πλευρώτους και ντοματίνια...λίγες θερμίδες με όλη τη γεύση!


Καλή σας μέρα!!! 
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
1/2 πακέτο σπαγγέτι
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
250 γρ. ντοματίνια
160 γρ. καλαμπόκι
Θυμάρι
Ρίγανη
Αλάτι 
Ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση 
Κεφαλοτύρι τριμμένο 
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά) 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Βράζουμε το καλαμπόκι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Καλύπτουμε μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Βάζουμε επάνω τα μανιτάρια, τα ντοματάκια και το σκόρδο, περιχύνουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, ρίγανη και θυμάρι.
Ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να δούμε τα μανιτάρια να αποκτούν ένα καστανό χρώμα (ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται και από το μέγεθος των μανιταριών).
Εάν θέλουμε τα μανιτάρια ξεροψημένα, τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Εάν δεν τα θέλουμε ξεροψημένα, τα βγάζουμε από το ταψί.
Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με το καλαμπόκι, τα μανιτάρια και τα ντοματάκια περιχύνοντάς τα με λίγο από το λάδι που υπάρχει στο ταψί μας.
Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο κεφαλοτύρι.


Μ.ΜΑΝΕΤΑ
(marilena.mane@gmail.com)