21 Ιουνίου 2014

Χοιρινές μπριζόλες ψημένες σε μπύρα και αρωματικά


Καλημέρα σας!!!
ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα
6 σπαλομπριζόλες χοιρινές
2 κουτάκια (330 ml) μπύρα ξανθιά
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη (με μελάσα)
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό 
2 κ.σ. μουστάρδα 
100 ml ελαιόλαδο
1/3 κ.γλ. μπαχάρι
1/2 κ.γλ. θυμάρι
1/2 κ.γλ. ρίγανη  
3 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Πλένουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε στη γάστρα.
Κόβουμε στη μέση τις σκελίδες του σκόρδου και τις ρίχνουμε ανάμεσα στις μπριζόλες.
Περιχύνουμε με τη μία μπύρα.
Βάζουμε την άλλη μπύρα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τη μαύρη ζάχαρη, το μέλι, το ξίδι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το μπαχάρι, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε το μείγμα αυτό και περιχύνουμε τις μπριζόλες.
Αφήνουμε τη γάστρα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Μετά, καλύπτουμε τη γάστρα με αντικολλητικό χαρτί και από πάνω με αλουμινόχαρτο.
Κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί.
Κλείνουμε μόνον με το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά.
Εάν οι μπριζόλες είναι σχεδόν έτοιμες, αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά ώστε να κάνουν μια ελαφρά "κρούστα".
Σερβίρουμε με πατάτες βραστές ή τηγανιτές.