26 Ιουνίου 2014

Μεθυσμένες κροκέτες κολοκυθιού



ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλα κολοκύθια ψιλοκομμένα στο multi 
2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα στο multi
3 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μόνον το άσπρο μέρος
100 γρ. ρεγκάτο ψιλοκομμένο στο multi ή τριμμένο στον τρίφτη
2 μεγάλα αυγά
4 κ.σ. ούζο με γλυκάνισο 
5-6 κ.σ. φουσκωτές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε πρώτα τα καρότα στο multi και τα ψιλοκόβουμε.
Ύστερα τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
Μετά, ψιλοκόβουμε στο multi τα κολοκυθάκια, τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε κι αυτά στο μπολ.
Τέλος, ψιλοκόβουμε (πάλι στο multi), το ρεγκάτο (εάν δεν είναι τριμμένο ή το τρίβουμε στον τρίφτη) και το προσθέτουμε στα λαχανικά.
Προσθέτουμε τα αυγά, το ούζο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε το μείγμα.
Σταδιακά και πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα αρκετά παχύρρευστο μείγμα έτσι ώστε να μην απλώνει στο τηγάνι.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά, παίρνουμε κουταλιές με ένα μεγάλο κουτάλι και τις τοποθετούμε στο τηγάνι.
Αφήνουμε να τηγανιστούν σε σιγανή προς μέτρια φωτιά κι από τις δύο πλευρές.
Σε μια πιατέλα ή ένα μεγάλο πιάτο στρώνουμε 2-3 φύλλα απορροφητικού χαρτιού κουζίνας.
Βγάζουμε από το τηγάνι και τοποθετούμε επάνω στο απορροφητικό χαρτί για 2-3 λεπτά έτσι ώστε να "βγάλουν" το παραπανήσιο λάδι τους.
Σερβίρουμε ζεστές τις κροκέτες αλλά και κρύες είναι εξίσου νόστιμες με ουζάκι.

Μ.ΜΑΝΕΤΑ
(marilena.mane@gmail.com)