31 Δεκεμβρίου 2023

Σας Ευχαριστούμε για την Συνεργασία...... Τι Κάναμε
















Σας Ευχαριστούμε για την Συνεργασία

   Τι Κάναμε ; Αρχή μας είναι : Όχι  τι κάνει το χωρίο για εσένα , αλλά τι κάνεις εσύ για το χωρίο σου .Η αποδεχόμενα την κατάσταση  ως είχε η την αλλάζαμε εμείς όπως την ονειρευόμαστε κυνηγώντας τους στόχους και τα όνειρα μας, να αναδείξουμε και να δώσουμε ταυτότητα στο χωριό μας  ..τολμήσαμε τα αυτονόητα, δυστυχώς και για αυτά κάποιοι πρέπει να ασχοληθούν , και ότι υποσχεθήκαμε σαν Ανεξάρτητος Συνδυασμός  το κάναμε με το παραπάνω . Η δουλειά και το πρόγραμμα μας(μοναδικό Τοπικό που παρουσίασε πρόγραμμα στα τόσα χρόνια Δημαρχιών )έπρεπε να βαδίζει σε δύο δρόμους: το άγχος για μια Δημοτική δικαιοσύνη που δεν υπάρχει ακόμα και την ψευδαίσθηση ότι μπορούσαμε να συμμετάσχουμε με κάποιο τρόπο στην αλλαγή νοοτροπίας του Δήμου και του Τόπου μας. Κατέρρευσαν αμέσως και τα δυο… και αποφασίζαμε να κάνουμε ότι θεωρούσαμε καλό και συμφέρον για την Κατοχή με δικά μας μέσα.

 

 Να φαίνετε το χωρίο από παντού χωρίς βάτα και καλάμια               

 Δώσαμε αξιοπρέπεια στο ποτάμι,                                                                   

Βάψαμε τα κάγκελα ,                                                                                             

Δημιουργούμε λαογραφικό,

Φτιάξαμε Βιβλιοθήκη  ,                                                                                       

Παγκάκια και εργατικά κρασπέδων στο ποτάμι, τοίχος πλατείας ,            

Δενδροφυτεύσεις,                                                                                                   

Καλαθάκια ,­­­_                                                                                                           

Μπάνια ,Τζάμια ,Κλειδαριές, Πόρτες, Παράθυρα   Ιατρείου κ Κοινότητος ,

Εκκλησάκι συν εργατικά πεζοδρομίου ,                                                            

Προβολείς Γουλιμή ,Κούλια και Ποτάμι ,                                                        

Συνεχείς Καθαρισμούς  ,                                                                                      

Αγορές Λουλουδιών ,σακούλων , λαμπών και στεφάνια ,                                                                     

Εκδηλώσεις στου Συγγρού ,                                                                             

Στολισμός Χριστουγέννων ( Γέφυρα , Κούλια ,Γουλιμι, Τρίγωνο)  ,                             

Διόνι δρόμος  ,  

Τηλέφωνα , βενζίνες , φθορές αυτοκίνητων και                                                                                          

Δεκάδες  αιτημάτων προς κάθε αρμόδιο  

.

Βέβαια πέρασαν 4 και κάτι χρόνια , ξεχάσαμε τα παλιά το πώς ήτανε  , συνηθίσαμε με αυτά τα νέα  ..  καλά κάνουμε και δεν τα θυμούμενα ας είναι ένα καλό ξεκίνημα.

Όλα αυτά έγιναν χωρίς προστάτες Δημάρχους  , κονδύλια , εργάτες και μηχανήματα. Αλλά είχαν ένα κόστος  και με 4000ευρω του Δήμου το χρόνο επί  4 χρόνια 16000 ευρώ (μείον 24% ΦΠΑ τιμολογίων δηλ 12.000 καθαρά ) δεν γινόταν εάν δεν βάζαμε και τα 19967 ευρώ που ήταν για τον Πρόεδρο και άλλα  ακόμη  . Όλοι οι ΑΡΜΟΔΙΟΙ(Αγωνιστήκαμε , επιδιώξαμε ,Σπάσαμε αυγά , ανοίξαμε πόρτες) είναι ενημερωμένοι για τα προβλήματα του χωριού μας από Πρωθυπουργό έως  Υπουργούς ,Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχες ,Δήμαρχος ,Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί   Σύμβουλοι , άλλοι μας άκουσαν και άλλοι μας έγραψαν και εμείς συμπεριφερθήκαμε αναλόγως  .. τους βάλαμε προ των ευθηνών τους με τα έγγραφα(το μόνο νόμιμο και συμβουλευτικό μέσο που μας παρείχε ο νόμος ) και τις συζητήσεις μας , χωρίς κουμπούρια , μαχαίρια ,σιδερογροθιές και ψευδό τσαμπουκαλισμούς, τραμπουκισμούς, παρακάλια , γλείψιμο και ικετεύσεις ,… όπως ορίζει ο νόμος. Άλλοι τα επικρότησαν, βοήθησαν και χάρηκαν και άλλοι όχι.. αρεστοί δεν μπορούσαμε  να είμαστε σε όλους . Ενημερώσαμε και διεκδικήσαμε  … το τι επιτύχαμε  εσείς είστε οι κριτές και είναι ορατά .

Πράξαμε ως οφείλαμε, δουλεύοντας αφιλοκερδώς  και ανιδιοτελώς(δημιουργώντας αντιπάθειες  και εχθρούς για το κοινό συμφέρον ) βάζοντας μια Πέτρα στο χωρίο , ακούγοντας την φωνή ,την αγάπη και την προσωπική  δράση μας  προς όφελος του κοινού συμφέροντος  της ΚΑΤΟΧΗΣ, δίνοντας πνοή και προοπτικές. Δεν κατεβήκαμε για προσωπικό όφελος η για αυτοπροβολή η γιατί μας υποσχέθηκαν θέσεις η πολιτική καριέρα  όπως συνηθίζετε η να φτιάξουμε πολιτικό προφίλ.. και την παραδίδουμε όχι όπως την ξέρατε και το τι έγραφαν τα πρωτοσέλιδα τότε.

Υπηρετήσαμε την  ΚΑΤΟΧΗ και την παραδίδουμε καλλίτερα από ότι την παραλάβαμε και αυτό πρέπει να είναι το μέλημα του κάθε Τοπικού και Δημοτικού  αιρετού που αγαπά το χωριό του ...Να γίνει η ΚΑΤΟΧΗ  ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ(τρέξαμε για  Κούλια , Αχελώος ,Διόνι , Νεώριο και Γραφικό χωρίο) και εάν γίνουν αυτά θα εξαλειφτούν  λακκούβες , λάμπες και κάδοι…Ναι με τα λουλούδια και τα δένδρα να δίνουν χρώμα και άρωμα στους χώρους  και βάζοντας  ο καθένας μας  Χεράκι και Πλάτη  .

Παραδώσαμε στο Νέο Τοπικό και τους ευχόμαστε και  σας ευχόμαστε τα καλλίτερα… με ένα ευτυχισμένο 2024.

 Όλγα Μουστάκα , Ροδάνθη Ντερέ , Αθανάσιος Γαλανός και Γεώργιος Καλόκληρος