24 Ιουνίου 2014

Επιδόρπιο γιαουρτιού με σάλτσα φράουλας σε ποτήρια


Φράουλες, φράουλες, φράουλες! Ζουμερές, ολόγλυκες, κατακόκκινες!! Φράουλες και γιαούρτι... ένα ελαφρύ και υγιεινό γλυκάκι, που ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα ...
ΥΛΙΚΑ για 6 μερίδες
2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι των 200 γρ.
1 κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά ή φυτική 500 ml ή 1 σακουλάκι σαντιγύ σε σκόνη + 200 γρ. γάλα με 2% λιπαρά
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
2 καψουλάκια βανιλίνης 
12-18 μεγάλες φράουλες κομμένες σε κομμάτια
12-14 κ.γ. σάλτσα φράουλας για κάθε μερίδα (θα τη βρείτε ΕΔΩ)
6 φράουλες γλυκό για το γαρνίρισμα


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε τις κομμένες φράουλες στην κατάψυξη για 2-3 ώρες ώστε να παγώσουν.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σφιχτή σαντιγύ.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύοντας σιγά και προσεκτικά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το γλυκό.  
Ρίχνουμε στον πάτο κάθε ποτηριού μερικές φράουλες παγωμένες.
Ισομοιράζουμε την κρέμα γιαουρτιού.
Μπήγοντας ένα μαχαίρι, προσεκτικά ανάμεσα στο ποτήρι και τη κρέμα ρίχνουμε σάλτσα φράουλας.
Ρίχνουμε σάλτσα φράουλας και στην επιφάνεια της κρέμας, αναμιγνύοντας ελαφρά για να κάνει σχέδια.
Σερβίρουμε με μια φράουλα γλυκό κουταλιού με φρέσκες φράουλες.





Μ.ΜΑΝΕΤΑ
(marilena.mane@gmail.com)