05 Ιουνίου 2014

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!!




ΥΛΙΚΑ

250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρλευκή κουβερτούρα σοκολάτας
200 γρ γάλα ζαχαρούχο
2 κουτια μπισκότα της επιλογής σας
100 γρ τριμμένη καρύδα (ινδοκαρυδο)
1 σφηνάκι  λικέρ βύσσινο
150 γρ κεράσια κομμένα στη μέση
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σε μπέν μαρί θα λιώσετε το βούτυρο και την κουβερτούρα.
Στην  συνεχεία αφού λιώσουν τα αφαιρείτε από την φωτιά και
προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατευετε.

2.Κατόπιν  βάζουμε τα μπισκότα σπασμένα και όχι θρυμματισμένα
προσθέστε την καρύδα με το λικέρ και τα βύσσινα
και τη ζάχαρη άχνη.

3.Αφού κρυωσει και είναι έτοιμο το φορμάρετε σε μακρόστενη
φόρμα του κείκ και  έπειτα στο τοποθετείτε στην κατάψυξη για 3 ώρες να
παγώσει καλα. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

πηγή και φώτο από εδώ


Μ.ΜΑΝΕΤΑ
(marilena.mane@gmail.com)