17 Ιουνίου 2014

Χοιρινές παντσέτες με σάλτσα γιαουρτιού στο φούρνο


Καλή σας μέρα!!! 
Εύκολη, γρήγορη, ελληνική αλλά και οικονομική η σημερινή πρόταση για το Κυριακάτικο γεύμα. :)


ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα 
8 χοιρινές παντσέτες 
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
2 πιπεριές Φλωρίνης σε κομμάτια
1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι
1 κ.σ. μουστάρδα
150 γρ. τυρί κρέμα
1 φλ.τσ. λευκό κρασί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. ρίγανη ξερή
1/2 κ.γλ. θυμάρι ξερό
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Πλένουμε τις παντσέτες και τις τοποθετούμε επάνω στο αντικολλητικό χαρτί.
Ρίχνουμε επάνω στις παντσέτες τις πιπεριές.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το κρεμμύδι, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το τυρί κρέμα, το κρασί, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Με ένα πηρούνι ανακατεύουμε καλά το μείγμα και περιχύνουμε μ' αυτό τις παντσέτες.
Καλύπτουμε καλά με ένα ακόμη αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 35 λεπτά.
Αφαιρούμε το επάνω αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε τις παντσέτες να ψηθούν για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι το φαγητό μας να κάνει μια ωραία κρούστα.
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.
Συνοδεύουμε με ένα ωραίο ριζότο λαχανικών και τη σάλτσα που έχει μείνει στο ταψί.
 
http://tantekiki.blogspot.gr

Μ.ΜΑΝΕΤΑ
(marilena.mane@gmail.com)