14 Ιουνίου 2014

Πίτα χωρίς φύλλο και με καπνιστή γαλοπούλα



ΥΛΙΚΑ
300 γρ. μείγμα κίτρινων τυριών (γκούντα, ρεγκάτο, ένταμ, τσένταρ), τριμμένα
6 φέτες γαλοπούλα καπνιστή  
3 αυγά μεγάλα, ελαφρά χτυπημένα
1 γιαούρτι (200 γρ.) γιαούρτι αγελάδος (απλό)
250 ml (1 δοσομετρικό φλυτζάνι) φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
1/2 κ.γλ. μπέικιν
1 πρέζα σόδα 
200 γρ. βούτυρο λιωμένο αλλά σε θερμοκρασία δωματίου
Αλάτι και πιπέρι
2 κ.σ. αλεύρι για το ταψί
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Κόβουμε τις φέτες γαλοπούλας σε μικρά κομματάκια.
Σε ένα μπολ, βάζουμε τα τριμμένα τυριά και τα ανακατεύουμε με τη γαλοπούλα, το γιαούρτι, τη σόδα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Αφαιρούμε από το λιωμένο βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο μείγμα της πίτας και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε τη φαρίνα και το μπέικιν ανακατεύοντας ώστε να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.
Αλείφουμε το ταψί με λίγο βούτυρο λιωμένο ή λίγο ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα η επιφάνειά της.
Την απολαμβάνουμε ζεστή ή χλιαρή. 
Όταν την βάλουμε στο ψυγείο, τη ζεσταίνουμε λίγο πριν την σερβίρουμε.



Μ.ΜΑΝΕΤΑ
(marilena.mane@gmail.com)