18 Ιουνίου 2014

Πανεύκολοι ριγανοκεφτέδες με ένα υπέροχο dip με sour cream



ΥΛΙΚΑ
4 μέτριες πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες 
1/2 ματσάκι φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
300 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένο
1 μεγάλο αυγό
Αλάτι και πιπέρι
Για το τηγάνισμα 
100 γρ. αλεύρι 
Ελαιόλαδο
Για το dip (σάλτσα)
8 κ.σ. sour cream (Θα δείτε τη συνταγή για τη σπιτική ΕΔΩ)
3 κ.σ. κατίκι Δομοκού
Ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε πρώτο το dip (τη σάλτσα)
Βάζουμε σε μπολ την sour cream (σπιτική ή όχι), το κατίκι, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο!
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστούν οι ριγανοκεφτέδες.
Ετοιμάζουμε τους ριγανοκεφτέδες
Βράζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε με το πηρούνι πριν κρυώσουν.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη, το τυρί και το αυγό και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι και σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο.
Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα των ριγανοκεφτέδων, το πλάθουμε σε κεφτεδάκια, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Βγάζουμε τους ριγανοκεφτέδες και τους τοποθετούμε σε πιάτο καλυμμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να αποβάλλουν το παραπάνω λάδι.
Σεβίρουμε ζεστούς ή χλιαρούς (κι από το ψυγείο μια χαρά λιχουδιά είναι!) με το dip που ετοιμάσαμε!
Πηγή: Chef on air 

Μ.ΜΑΝΕΤΑ
(marilena.mane@gmail.com)