Υλικα
* 1 κιλο ζαχαρη
* 3/4 του φλιτζανιου νερο
* 1 κουταλια σουπας χυμος λεμονιου
* μιση κουταλια γλυκου σκονη μαστιχα
* 3 χαρτακια βανιλια
Εκτελεση
Βαζουμε τη ζαχαρη με το νερο να βρασει και να γινει πηχτο σιροπι. Δοκιμαζουμε ριχνοντας σε ενα πιατακι μερικες σταγονες σιροπι (αν δουμε οτι δεν κυλαει αλλα στεκεται σχηματιζοντας κομπο τοτε ειναι ετοιμο). Προσθετουμε το λεμονι και κατεβαζουμε την κατσαρολα απο τη φωτια.
Αδειαζουμε το σιροπι σε πηλινο σκευος η σε πλαστικη λεκανη, αφηνουμε να μισοκρυωσει και ριχνουμε τη σκονη μαστχα και τη βανιλια.
Χτυπαμε με ξυλινη κουταλα (παντοτε προς μια κατευθυνση) ωσπου ν' ασπρισει. Οσο περισσοτερο το δουλευουμε τοσο καλυτερο γινεται.
Αδειαζουμε το μιγμα σε δοχειο, αφηνουμε να κρυωσει και σερβιρουμε.