Υλικα
- 1 λίτρο γάλα
- 1 ποτήρι αλεύρι
- 1 κουβερτούρα
- 100 γρ κακάο
- 2,5 φλυτζάνια ζάχαρη
- 100 γρ σαβαγιάρ
- Σαντιγύ
- Λικέρ
Εκτελεση
-Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη, το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύετε
-Προσθέτετε το γάλα, την κουβερτούρα και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά
-Μόλις λιώσει η κουβερτούρα ρίχνετε λίγο λικέρ
-Συνεχίζετε το ανακάτεμα γρήγορα (για να μην κολλήσει) μέχρι να πήξει
-Βάζετε τα σαβαγιάρ σπασμένα σε μπολάκια και ρίχνετε την κρέμα
-Τα βάζετε στο ψυγείο
-Αφού κρυώσει λίγο η σοκολάτα, γαρνίρετε με σαντιγύ και ξανά στο ψυγείο
-Μπορείτε εάν θέλετε από πάνω να γαρνίρετε με μαυροκέρασο ή ξηρούς καρπούς