29 Απριλίου 2015

Προφιτερολ!



Υλικα


  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 ποτήρι αλεύρι
  • 1 κουβερτούρα
  • 100 γρ κακάο
  • 2,5 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 100 γρ σαβαγιάρ
  • Σαντιγύ
  • Λικέρ

Εκτελεση 


-Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη, το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύετε 

-Προσθέτετε το γάλα, την κουβερτούρα και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά 

-Μόλις λιώσει η κουβερτούρα ρίχνετε λίγο λικέρ 

-Συνεχίζετε το ανακάτεμα γρήγορα (για να μην κολλήσει) μέχρι να πήξει 

-Βάζετε τα σαβαγιάρ σπασμένα σε μπολάκια και ρίχνετε την κρέμα 

-Τα βάζετε στο ψυγείο 

-Αφού κρυώσει λίγο η σοκολάτα, γαρνίρετε με σαντιγύ και ξανά στο ψυγείο 

-Μπορείτε εάν θέλετε από πάνω να γαρνίρετε με μαυροκέρασο ή ξηρούς καρπούς