30 Απριλίου 2015

Η συνταγη της ημερας

 
Κουνελι στυφαδο

Υλικα



  • 2 κονσέρβες τοματάκι
  • 1 φλυτζάνι ξύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 1 κρεμμύδι ξηρό μεγάλο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 ½ κιλά κρεμμύδια μικρά
  • 4-5 μπαλάκια μπαχάρι
  • 1 μικρό κουνέλι
  • 3 σκελίδες σκόρδο                                                              /

    Εκτελεση

     -Κόβετε σε μερίδες το κουνέλι

    -Το βάζετε σε μία λεκάνη με το ξύδι και 1 ποτήρι νερό για 2-3 ώρες

    -Από βραδύς μπορείτε εάν θέλετε να βάλετε σε μία λεκάνη με νερό τα κρεμμυδάκια και την άλλη μέρα να τα ξεφλουδίσετε εύκολα και χωρίς δάκρυα...

    -Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνετε τα κρεμμυδάκια

    -Αφού πάρουν δυο τρείς βράσεις τα βγάζετε

    -Βάζετε το λάδι στην κατσαρόλα αφού πετάξετε το νερό και όταν κάψει, προσθέτετε το ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το κουνέλι και τα σωτάρετε

    -Προσθέστε την τομάτα και το αλατοπίπερο

    -Βγάζετε το κουνέλι από την κατσαρόλα και στρώνετε στον πάτο τα κρεμμυδάκια και μετά τοποθετείτε από πάνω το κουνέλι

    -Προσθέτετε τη δάφνη, το μπαχάρι και το σκόρδο και ανακατεύετε

    -Προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν.

    -Σκεπάζετε την κατσαρόλα, την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 ώρες περίπου και να μείνει με την σάλτσα του.