29 Απριλίου 2015

Η συνταγη της ημερας



Τυροπιτα με 4 τυρια

Υλικα
  • 6 αυγά
  • 200 γρ. ροκφόρ τριμμένο
  • 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 7 φύλλα κρούστας
  • 300 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 φλυτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 λίτρο γάλα
Εκτελεση

-Αναμειγνύετε σε ένα μπωλ όλα τα τυριά 
-Χτυπάτε σε άλλο μπωλ τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μπέικιν πάουντερ 
-Προσθέτετε στο μείγμα των αυγών τα τυριά και ανακατεύετε 
-Βουτυρώνετε ένα ταψί 40 εκ. και απλώνετε 2-3 φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους 
-Με την τρυπητή κουτάλα, ρίχνετε το πρώτο στρώμα γέμισης 
-Βάζετε 2 ακόμα αλλειμένα φύλλα και ένα ακόμα στρώμα γέμισης 
-Από πάνω βάζετε άλλο 1 φύλλο και ακόμα μία στρώση γέμισης 
-Καλύπτετε με το τελευταίο φύλλο και ρίχνετε από πάνω όση γέμιση έχει μείνει 
-Τρυπάτε την τυρόπιτα με πηρούνι και την ψήνετε στους 200-210 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου