Τυροπιτα με 4 τυρια
- 6 αυγά
- 200 γρ. ροκφόρ τριμμένο
- 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 7 φύλλα κρούστας
- 300 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 1 φλυτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 λίτρο γάλα
Εκτελεση
-Αναμειγνύετε σε ένα μπωλ όλα τα τυριά
-Χτυπάτε σε άλλο μπωλ τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μπέικιν πάουντερ
-Προσθέτετε στο μείγμα των αυγών τα τυριά και ανακατεύετε
-Βουτυρώνετε ένα ταψί 40 εκ. και απλώνετε 2-3 φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους
-Με την τρυπητή κουτάλα, ρίχνετε το πρώτο στρώμα γέμισης
-Βάζετε 2 ακόμα αλλειμένα φύλλα και ένα ακόμα στρώμα γέμισης
-Από πάνω βάζετε άλλο 1 φύλλο και ακόμα μία στρώση γέμισης
-Καλύπτετε με το τελευταίο φύλλο και ρίχνετε από πάνω όση γέμιση έχει μείνει
-Τρυπάτε την τυρόπιτα με πηρούνι και την ψήνετε στους 200-210 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου
-Χτυπάτε σε άλλο μπωλ τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μπέικιν πάουντερ
-Προσθέτετε στο μείγμα των αυγών τα τυριά και ανακατεύετε
-Βουτυρώνετε ένα ταψί 40 εκ. και απλώνετε 2-3 φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους
-Με την τρυπητή κουτάλα, ρίχνετε το πρώτο στρώμα γέμισης
-Βάζετε 2 ακόμα αλλειμένα φύλλα και ένα ακόμα στρώμα γέμισης
-Από πάνω βάζετε άλλο 1 φύλλο και ακόμα μία στρώση γέμισης
-Καλύπτετε με το τελευταίο φύλλο και ρίχνετε από πάνω όση γέμιση έχει μείνει
-Τρυπάτε την τυρόπιτα με πηρούνι και την ψήνετε στους 200-210 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου