28 Απριλίου 2015

Η συνταγη της ημερας


Υλικα
  • 1/2 φλυτζάνι κρασί
  • αλάτι και πιπέρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ρίγανη
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 1 ξυλαράκι κανέλλα
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 2 κουταλιές πελτέ
  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κονσέρβες τοματάκι
Εκτελεση


-Σε μία κατσαρόλα βάζετε το μισό λάδι να κάψει 
-Προσθέτετε το 1 κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε 
-Προσθέτετε την 1 κονσέρβα τοματάκι και την 1 κουταλιά πελτέ 
-Αλατοπιπερώνετε 
-Προσθέτετε τη ρίγανη και τις 2 σκελίδες σκόρδο 
-Αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά 
-Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζετε το υπόλοιπο κρεμμύδι 
-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πηρούνι για να μην σβολιάσει 
-Προσθέτετε τις άλλες 2 σκελίδες σκόρδο και την κανέλλα 
-Αλατοπιπερώνετε 
-Σβήνετε με κρασί 
-Προσθέτετε τον μαϊντανό 
-Ρίχνετε την υπόλοιπη τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε 
-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μέινει με τη σάλτσα του 
-Αφαιρείτε την κανέλλα 
-Γεμίζετε ένα ένα κανελόνι με τον κιμά προσεκτικά και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί 
-Τα περιχύνετε με την σάλτσα που φτιάξατε 
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο