- 1/2 φλυτζάνι κρασί
- αλάτι και πιπέρι
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- ρίγανη
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 φλυτζάνι λάδι
- 1 ξυλαράκι κανέλλα
- 1/2 κιλό κιμά
- 2 κουταλιές πελτέ
- 1 πακέτο κανελόνια
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 2 κονσέρβες τοματάκι
Εκτελεση
-Σε μία κατσαρόλα βάζετε το μισό λάδι να κάψει
-Προσθέτετε το 1 κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε
-Προσθέτετε την 1 κονσέρβα τοματάκι και την 1 κουταλιά πελτέ
-Αλατοπιπερώνετε
-Προσθέτετε τη ρίγανη και τις 2 σκελίδες σκόρδο
-Αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά
-Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζετε το υπόλοιπο κρεμμύδι
-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πηρούνι για να μην σβολιάσει
-Προσθέτετε τις άλλες 2 σκελίδες σκόρδο και την κανέλλα
-Αλατοπιπερώνετε
-Σβήνετε με κρασί
-Προσθέτετε τον μαϊντανό
-Ρίχνετε την υπόλοιπη τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μέινει με τη σάλτσα του
-Αφαιρείτε την κανέλλα
-Γεμίζετε ένα ένα κανελόνι με τον κιμά προσεκτικά και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί
-Τα περιχύνετε με την σάλτσα που φτιάξατε
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο