Η πορτοκαλόπιτα είναι ένα από τα πιο εύκολα και γευστικά γλυκά, στο μαγειρικό σας οπλοστάσιο. Δροσερή και φρουτώδης γεύση που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς συνδαιτυμόνες.
Υλικά (Σερβίρει 8)
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 1 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι
- 4 αυγά
- 1 βανίλια
- 1 φακελάκι μπείκιν πάουντερ
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Για το σιρόπι :
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- Φλούδα ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε σε κομμάτια τα φύλλα κρούστας και τα αφήνουμε να ξεραθούν για μισή μέρα ή λίγες ώρες.
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά.
Τοποθετούμε τα φύλλα σε ένα μετρίου μεγέθους ταψί.
Περιχύνουμε το μείγμα να απλωθεί καλά παντού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδοψηθεί το γλυκό.
Μόλις κρυώσει καλά το γλυκό το χαράζουμε σε κομμάτια.
Περιχύνουμε με το σιρόπι το γλυκό.
Μόλις κρυώσει το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι.
Σημειώσεις συνταγής
Το γλυκό πρέπει να είναι εντελώς κρύο και το σιρόπι ζεστό ή το ανάποδο.
Αν θέλουμε ,κρατάμε τις φλούδες πορτοκάλι που έβρασαν μαζί με το σιρόπι και τις ψιλοκόβουμε σε μικρά καρεδάκια.
Τις ρίχνουμε ξανά μέσα στο σιρόπι όταν περιχύνουμε το γλυκό για περισσότερη γεύση.