Τι χρειαζόμαστε:
- 100 gr. ροδοπέταλα από εκατόφυλλα μαγιάτικα τριαντάφυλλα
- 500 gr. ζάχαρη
- 200 gr. νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξινό
Πώς το κάνουμε:
- Αφαιρούμε τα ροδοπέταλα από τα τριαντάφυλλα.
- Ζυγίζουμε τα ροδοπέταλα και τα πλένουμε προσεκτικά ως εξής: τα τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος με αρκετό νερό. Αφού τα ξεπλύνουμε, τα στραγγίζουμε.
- Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 1 λεπτό (μετράμε 1 λεπτό από τη στιγμή που το νερό αρχίσει να κοχλάζει).
- Προσθέτουμε τα ροδοπέταλα και το ξινό. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει ακόμη 6 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
- Τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένο και στεγνό βαζάκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι από το βιβλίο μου (Ευδοκία Πατσιλινάκου): "Γλυκά κουταλιού σε αημένιο δίσκο και... λικέρ", εκδόσεις προπομπος.