Σουτζουκάκια της νοστιμιάς και της υγείας!
Τι χρειαζόμαστε:
Για τα σουτζουκάκια:
- 300 γρ. ρεβύθια
- 100 γρ. πλιγούρι
- 2 κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 πρέζα κύμινο
- αλάτι
- δυόσμο (φρέσκο ή αποξηραμένο)
- 2 ασπράδια
- 1-2 κ.σούπας αλεύρι
Για την σάλτσα:
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ελαιόλαδο
- 1 κ.σούπας πελτέ
- 2 φρέσκιες ντομάτες στον τρίφτη
- 1 φλ.τσ. pummaro
- 1/2 ποτήρι γλυκό κόκκινο κρασί (νάμμα)
- κύμινο
- κανέλα
- αλάτι
- πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Μουλιάζουμε από βραδίς τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό με μια κουταλιά αλάτι.
- Την άλλη μέρα μουλιάζουμε σε νερό βρύσης το πληγούρι για καμία ώρα περίπου, ως να φουσκώσει.
- Στραγγίζουμε πολύ καλά τα ρεβύθια και το πληγούρι και αλέθουμε στο μπλέντερ. Δεν χρειάζεται να γίνει αλοιφή, είναι ωραίο να το νιώθουμε το ρεβύθι στο δόντι.
- Τρίβουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια και το σκόρδο, προσθέτουμε τα ασπράδια, το αλεύρι, αλάτι, κύμινο και δυόσμο και ζυμώνουμε.
- Σε μια κατσαρόλα στο μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μας και το σκόρδο τριμμένα στον τρίφτη.
- Προσθέτουμε και ψήνουμε για λίγο τον πελτέ, την τριμμένη ντομάτα και το πουμαρό, το γλυκό κρασί, αλατοπιπερώνουμε, το κύμινο και την κανέλα και αφήνουμε να σιγοβράζει.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε ελαφρώς.
- Προσθέτουμε στην σάλτσα που βράζει και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα