28 Απριλίου 2015

Υπεροχες και γρηγορες διπλες!


Υλικα
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
  • 10 αυγά
  • 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/2 φλυτζάνι νερο
Εκτελεση

-Βάζετε σε ένα μπωλ το αλεύρι 
-Ανοίγετε έναν λάκκο, και προσθέτετε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα αυγά και το μπέϊκιν πάουντερ 
-Ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη σφικτή 
-Αφήνετε για μισή ώρα να ξεκουραστεί 
-Κόβετε μικρά κομμάτια και τα ανοίγετε φύλλα 
-Χαράζετε σε κάθε φύλλο με ένα μαχαιράκι γραμμές 
-Βάζετε το λάδι να κάψει 
-Ρίχνετε τις δίπλες και τηγανίζετε 
-Γυρίζετε να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές 
-Μόλις τηγανιστούν τις βάζετε να στραγγίξουν σε ένα πιάτο που έχετε καλύψει με χαρτί    κουζίνας μία σίτα ή στρατσόχαρτο 
-Εάν θέλετε ρίχνετε ζάχαρη άχνη από πάνω ή το σιρόπι 
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και αφήνετε να βράσει 5-10 λεπτά 
-Και οι δίπλες και το σιρόπι πρέπει να είναι κρύα