22 Απριλίου 2015

Οι 100.000€ για το δρόμο στο Διόνι θα γίνουν μύθος (;) [Ηλίας Λουκάς]



 Εγκρίθηκε ένα ποσό για το Διόνι, που οι περισσότεροι γνωρίζουν πολύ καλά εντός και εκτός
Κατοχής ως και εκτός νομού, έχει σοβαρότατο πρόβλημα με το δρόμο. Λακκούβες - σπασμένος ο δρόμος κυριολεκτικά με κουφώματα κάτω από την άσφαλτο ενώ δίπλα υπάρχει μεγάλο και βαθύ αυλάκι που οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι για πολλά κακά. Δε θα αναφερθώ στις λακκούβες πηγάδια μόνο που είναι γνωστές σε κάθε αρμόδια αρχή και στην Περιφέρεια επίσης. Μεγάλες ζημιές στο δρόμο προκάλεσαν και τα μεγάλα φορτηγά γνωστής εταιρείας ιχθυοκαλλιεργειών που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Εγκρίθηκαν από πέρυσι που λέτε οι 100.000€ που ίσως δεν φτάνουν για το έργο. Από πέρυσι λοιπόν πέρασε σχεδόν ένας χρόνος, με φωτογραφίες, αναφορές σε υπηρεσίες, δημοσιεύσεις και διάφορα. Το αποτέλεσμα; χειρότερο αφού τίποτα δεν έχει αλλάξει και η καταστροφή συνεχίζεται.
Το χώρο επισκέπτονται λουόμενοι - ναι αυτοί οι ντόπιοι λίγοι ή πολλοί δεν έχει σημασία - αθλητές των θαλασσίων sports από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και ντόπιοι ερασιτέχνες ψαράδες καθώς και βοσκοί. Οι ντόπιοι με οδήγηση "ερπετού", (ζικ-ζακ), καταφέρνουν να προσπερνούν κακοτοπιές αλλά οι ζημιές των οχημάτων είναι σαν να βομβαρδίστηκαν. Οι ξένοι που έρχονται για το χόμπι τους και δε γνωρίζουν; ένα στοίχημα αν θα καταφέρουν να φτάσουν ή να γυρίσουν;

Απευθυνόμαστε λοιπόν σε κάθε αρμόδια υπεύθυνη αρχή: τι εμποδίζει την εκτέλεση του έργου; θα ολοκληρωθεί ποτέ; και αν ναι μια βάσιμη υπεύθυνη απάντηση την οποία οι κάτοικοι της Κατοχής επιθυμούν να πάρουν και την απαιτούν.
Αλλιώς θα μιλάμε για μύθους εκλογών "μια φορά κι έναν καιρό μας εγκρίθηκαν..."
(το άρθρο δημοσιεύεται μετά από παρότρυνση κατοίκων γεμάτοι παράπονο)

Ηλίας Λουκάς 
katochinews@gmail.com