01 Μαΐου 2015

Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει plan Β για την Ελλάδα



Η Ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα, τονίζει ο επικεφαλής του Eurogroup - Η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη και αποφασίζει μόνη της για τον ELA - Το ελληνικό πακέτο μεταρρυθμίσεων μπορεί να περιλαμβάνει τον κατώτατο μισθό, προσθέτειΣτο ολλανδικό κοινοβούλιο στη Χάγη μίλησε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα της διαπραγμάτεσης της Ελλάδας με τους δανειστές της, λέγοντας: «Επιδιώκουμε μία σταθερή συμφωνία που θα οδηγήσει σε μέτρα μεταρρυθμίσεων».




Σύμφωνα με το Reuters, ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ, δήλωσε πως η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για οποιαδήποτε έκβαση σχετικά με τη διαπραγμάτευση Ελλάδας-δανειστών.

Μάλιστα, σε ερώτηση αν υπάρχει plan B για την Ελλάδα, απάντησε: «Εάν η ερώτηση είναι αν η Ολλανδία ή η Ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα, τότε η απάντηση είναι "ναι"» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ακόμη ότι το ελληνικό πακέτο μεταρρυθμίσεων μπορεί να περιλαμβάνει τον κατώτατο μισθό. Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτηση, καθώς και πως θα αποφασίσει μόνη της για την προσαρμογή του ορίου του ELA.

«Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αφιερώνει λιγότερο χρόνο στις συνεντεύξεις και περισσότερο στο πώς θα αποφύγει την άβυσσο» δήλωσε ακόμα.

aitoloakarnanianet