Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 1
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 1
Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε μέτριους κύβους
- 1 μερίδα «Σπιτικός» Ζωμός Μπουκέτο Μυρωδικών της Knorr
- ½ ποτ. κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 ½ μέτριο κρεμμύδι ξερό σε ψιλοκομμένες φέτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 καρότο τριμμένο
- 2-3 κόκκους μπαχάρι
- 1-2 μοσχοκάρφια (γαρίφαλα )
- 1 μικρό κομμάτι από ξύλο κανέλας
- 1 φύλλο δάφνης
- 300 ml ελαιόλαδο Αλτις Παραδοσιακό
- 2 κουτ. σούπας πελτέ Pummaro
- 200 γρ. Pummaro ψιλοκομμένο
- ¼ από φρέσκο πορτοκάλι η λεμόνι
- Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
Γαρνιτούρα : Διάφορα βραστά λαχανικά εποχής της αρεσκείας σας π.χ. κρεμμυδάκια πέρλες, αρακάς, baby καροτάκια
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κρέας σε μέτριους κύβους και στη συνέχεια το πλένουμε και το στραγγίζουμε.
- Στη συνέχεια σε ένα βαθύ σκεύος τοποθετούμε το μοσχάρι και προσθέτουμε νερό μέχρι να το σκεπάσει το κρέας. Αφήνουμε το κρέας να βράσει πολύ καλά για 20 λεπτά ενώ ταυτόχρονα το ξαφρίζουμε. Σουρώνουμε το κρέας και το ξεπλένουμε ελαφρά σε κρύο νερό.
- Στη συνέχεια σε ένα άλλο βαθύ σκεύος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά.
- Προσθέτουμε το κρέας στο σκεύος με το ελαιόλαδο και το σοτάρουμε μέχρι το κρέας να ροδίσει ελαφρά.
- Προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καρότο και όλα τα μπαχαρικά και καρυκεύουμε με το ανάλογο πιπέρι και αλάτι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα έως ότου μαραθούν τα λαχανικά .
- Σβήνουμε το κρέας με το κόκκινο κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου μειωθούν τα υγρά του.
- Κατόπιν προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας ελαφρά το κρέας. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο τοματάκι και ανακατεύουμε ξανά .
- Συμπληρώνουμε με χλιαρό νερό τόσο ώστε να καλύψει καλά το μοσχαράκι.
- Προσθέτουμε το «Σπιτικό» Ζωμό Μπουκέτο Μυρωδικών της Knorr και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά και να ενσωματωθεί στην σάλτσα .
- Τέλος, προσθέτουμε το πορτοκάλι ή το λεμόνι και μαγειρεύουμε για 45’ σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι το μοσχαράκι και η σάλτσα να δέσουν μαζί .