Υλικά
Για 2-4 άτομα
2 μέτριες τσιπούρες (ή 2 μικρά λαβράκια) καθαρισμένα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κεφάλι σκόρδο
2 μέτριες τσιπούρες (ή 2 μικρά λαβράκια) καθαρισμένα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κεφάλι σκόρδο
1 κύβος μυρωδικών
1 χούφτα μαύρες ελιές
1 βάζο ψητές πιπεριές ψιλοκομμένες σε λωρίδες
¾ της κούπας ξίδι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπλένετε καλά τα ψάρια. Χαράζετε τα ψάρια σε τρία σημεία και αλατοπιπερώνετε.
Αλείψτε τα με ελαιόλαδο και ρίξτε τα σε ένα ταψί.
Ξεφλουδίστε σκελίδες σκόρδο και ψιλοκόψτε τις.
Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και μαγειρεύετε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει.
Προσθέστε τις ελιές και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνετε το ξίδι στο τηγάνι και σιγοβράστε μέχρι πάρει μια βράση. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα ψάρια και ψήνετε στο φούρνο στους 200 ° C για 15 λεπτά.
Μετά από 15 λεπτά, γυρίστε το ψάρι απαλά από την άλλη πλευρά και προσθέστε τις πιπεριές στο ταψί.. Ψήστε για ακόμη 15 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό με ρύζι ή πατάτες.
Αλείψτε τα με ελαιόλαδο και ρίξτε τα σε ένα ταψί.
Ξεφλουδίστε σκελίδες σκόρδο και ψιλοκόψτε τις.
Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και μαγειρεύετε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει.
Προσθέστε τις ελιές και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνετε το ξίδι στο τηγάνι και σιγοβράστε μέχρι πάρει μια βράση. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα ψάρια και ψήνετε στο φούρνο στους 200 ° C για 15 λεπτά.
Μετά από 15 λεπτά, γυρίστε το ψάρι απαλά από την άλλη πλευρά και προσθέστε τις πιπεριές στο ταψί.. Ψήστε για ακόμη 15 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό με ρύζι ή πατάτες.