25 Μαΐου 2015

Αρνάκι με αγκινάρες και πατάτες

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Εύκολος
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30'
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 2 ώρες



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 - 6 μερίδες:
•    1½ κιλό αρνίσιο μπούτι
•    6 αγκινάρες

•    ½ ψιλοκομμένο ματσάκι μάραθο ή άνηθο
•    1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
•    6 φρέσκα κρεμμυδάκια (το άσπρο μέρος μόνο) ψιλοκομμένα
•    1 κιλό καθαρισμένες και κομμένες πατάτες
•    1½ κομμένο λεμόνι
•    250ml ελαιόλαδο
•    1 Knorr «Σπιτικό» ζωμό λαχανικών
•    Αλάτι και πιπέρι

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
1.    Πλένουμε το αρνάκι, το κόβουμε σε μερίδες, αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος με σκέπασμα.
2.    Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και το ψήνουμε στο φούρνο στους 220°C για 30΄ περίπου.
3.    Παράλληλα καθαρίζουμε, κόβουμε και τρίβουμε τις αγκινάρες με το λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
4.    Βάζουμε στο πυρίμαχο σκεύος τις αγκινάρες, τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια, το μάραθο (ή άνηθο). Αλατοπιπερώνουμε  και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον σπιτικό ζωμό Λαχανικών  και 2 φλιτζάνια νερό.
5.    Ψήνουμε το αρνάκι με αγκινάρες, πατάτες και μάραθο για άλλη 1½ ώρα περίπου.