Υλικά
Για 2-4 άτομα
1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
2 κουταλιές της σούπας εστραγκόν ψιλοκομμένο + 1 κουταλιά της σούοας για τη σάλτσα
4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
250 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα κομμένο σε φέτες
Λίγο βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας θρυμάρι φρέσκο
1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ζωμό κότας
2 με 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C.
Ξεπλύνετε το κοτόπουλο και στεγνώστε το με απορροφητικό χαρτί.
Ρίχνετε το κοτόπουλο σε ένα ταψί. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Τρίψτε 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα σε όλο το κοτόπουλο. Προσθέστε το ψιλοκομμένο εστραγκόν . Προσθέστε ένα κομματάκι βούτυρο και ψήστε για περίπου 45 λεπτά.
Σ' αυτό το σημείο σοτάρετε τα μανιτάρια σε λίγο βούτυρο και αφήνετε στην άκρη.
Όταν το κοτόπουλο ψήνεται.
Στη συνέχεια σβήνετε τα μανιτάρια με το κρασί. Προσθέστε το θυμάρι και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέτετε τον ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς.
Σιγοβράστε τη σάλτσα μέχρι να πήξει λίγο. Στη προσθέστε την κρέμα γάλακτος μαζί με αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε απαλά μέχρι να πήξει. Γαρνίρετε το κοτόπουλο με την σάλτσα μανιταριών.
Ξεπλύνετε το κοτόπουλο και στεγνώστε το με απορροφητικό χαρτί.
Ρίχνετε το κοτόπουλο σε ένα ταψί. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Τρίψτε 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα σε όλο το κοτόπουλο. Προσθέστε το ψιλοκομμένο εστραγκόν . Προσθέστε ένα κομματάκι βούτυρο και ψήστε για περίπου 45 λεπτά.
Σ' αυτό το σημείο σοτάρετε τα μανιτάρια σε λίγο βούτυρο και αφήνετε στην άκρη.
Όταν το κοτόπουλο ψήνεται.
Στη συνέχεια σβήνετε τα μανιτάρια με το κρασί. Προσθέστε το θυμάρι και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέτετε τον ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς.
Σιγοβράστε τη σάλτσα μέχρι να πήξει λίγο. Στη προσθέστε την κρέμα γάλακτος μαζί με αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε απαλά μέχρι να πήξει. Γαρνίρετε το κοτόπουλο με την σάλτσα μανιταριών.