Περιγραφή
Πανεύκολη μαρμελάδα μήλου, απόλυτο ταίρι του monkey bread για εμάςΤι χρειαζόμαστε:
Πώς το κάνουμε:
- Κόβω τα μήλα σε μικρά φετάκια και τα βάζω σε κατσαρόλα με το νεράκι να βράσουν λίγο σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτω την ζάχαρη και τα ξυλάκια κανέλας και συνεχίζω το βράσιμο με κλειστό το καπάκι.
- Ανακατεύω που και που και όταν μαλακώσουν τα μήλα αν θέλω τα πολτοποιώ με το πρες πουρέ.
- Όταν δέσει το σιροπάκι και 5 λεπτά πριν κλείσω την φωτιά, προσθέτω τον χυμό λεμονιού.
- Βάζω σε αποστειρωμένα βάζα και τα γυρίζω ανάποδα για να σφραγίσουν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι ποσότητες παίζουν με τα γούστα και της ορέξεις, τα μήλα εδώ ήταν πράσινα και ξινούτσικα και η ζάχαρη αρκετή.
Κρατάω ξυλάκια κανέλας μέσα στο βάζο για να κρατήσω το άρωμα έντονο.
sintagespareas.gr