Περιγραφή
Γίγαντες στο φούρνο με φέτα και πιπεριά! Για μερακλήδες!Τι χρειαζόμαστε:
- 500 γρ. γίγαντες
- 4 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 - 2 πιπεριές κόκκινες (ή άλλο χρώμα εάν επιθυμούμε)
- 2 καρότα κομμένα κύβους
- 1/2 χούφτα σέλινο
- 150 γρ. φέτα
- Λίγο λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Βράζουμε τους γίγαντες σε μία κατσαρόλα μαζί με το καρότο μέχρι να μαλακώσουν, για 50 λεπτά με μία ώρα περίπου.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τις ντομάτες με το κρεμμύδι και το σκόρδο και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές.
- Μόλις οι γίγαντες έχουν μαλακώσει τους απλώνουμε σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε τη ντομάτα με το κρεμμύδι και το σκόδο, το σέλινο, την πιπεριά, το λάδι, αλάτι-πιπέρι και νερό χωρίς να καλυφθούν οι γίγαντες εντελώς.
- Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 35 - 40 λεπτά περίπου.
- Όταν περάσει ο χρόνος αυτός βγάζουμε τους γίγαντες, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν πιεί αρκετό ζουμί, και θρυμματίζουμε στο πυρέξ τη φέτα και ανακατέβουμε να πάει παντού.
- Τους βάζουμε για 15 λεπτά ακόμη στους 200 βαθμούς μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Αυτό θα το κρίνετε και με το μάτι για το πότε πρέπει να τους βγάλετε.
- Έτοιμοι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για αυτούς που τους αρέσουν οι γίγαντες έξτρα-τραγανοί, τα τελευταία 15 λεπτά μπορείτε να βάλετε το φούρνο στο γκριλ!