26 Ιουνίου 2014

ΟΜΑΔΑ [Γ. Καλόκληρος]

                                                                ΟΜΑΔΑ





Ελπίζω ο κόπος  και το όνειρο μας, που συμπίπτει με αυτό των Κατοχιανων ,να γίνει το μπαλκόνι η η ταράτσα της Κυρά Βασιλικής  να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα .Για μερικούς μπορεί να είναι  άψυχες  παλιοπετρες για άλλους ότι θέλουν κάτι να πουν και για άλλους ότι είναι ένας θησαυρός
ανεκτίμητος ,σημασία έχει ότι περιμένουν εκεί χρόνια χωρίς να διαμαρτύρονται και το ουσιαστικότερο ότι καθαρίσθηκαν δυο εστίες μολύνσεως από το κέντρο του χωρίου, και στο χέρι  όλων μας είναι να παραμείνουν καθαρά και διατηρώντας τα έτσι η καλλίτερα ο χρόνος θα δήξει την αξία τους.  
Από εδώ και στο εξής   δεν θα κρατάμε το στόμα μας  κλειστό , για να μην είναι ποτέ εναντίο μας ,  δεν δικαιολογείται καμία αποστασιοποίηση από κανένα  και  όλο το χωριό  πρέπει να αισθάνεται  υπεύθυνο για την κατάσταση τους   . Επικοινωνία που είχαμε με τους Κυρίους Αντιδημάρχους Καρατσωλη και Κοταντακη  για το μάζεμα όλων των σκουπιδιών  και  χωμάτων από το παλιό υδραγωγείο , την Κουλια και του Γουλιμι θα γίνει την προσεχή εβδομάδα…… και μετά θα οργανώσουμε μια βραδιά μουσικής.
  Εάν ο γύρος χώρος  είναι αρχαιολογικός  ο Δήμος θα πρέπει να αρχίζει  τις νόμιμες διαδικασίες συμφωνώντας με τους ιδιοκτήτες  η με αναγκαστική απαλλοτρίωση εάν δεν τα βρουν .Εάν δεν είναι αρχαιολογικός ο Δήμος θα πρέπει να πράξει τα δέοντα για την πλήρη αξιοποίηση και ανάδειξη του . Η δίψα μας για το αυτονόητο και  καλλίτερο δεν αλλάζει την πραγματικότητα αλλά  μπορεί να αλλάξει  την νοοτροπία μας   και  να αναγκάζει τους  πολιτικούς  να συνεργάζονται  με τους δημότες  για  να  παίρνουν  αποφάσεις  κοινού συμφέροντος  και όχι την πεπατημένη του ρουσφετολογιου  που δεν βγάζει πουθενά .
Αυτοί η ομάδα ,δεν είναι η Εθνικαρα μας , και δεν αποτελείτε μόνον από τους παρόντες υπάρχουν και άλλοι που έρχονται και βοηθούν όσο μπορούν είναι και αυτοί  που προσφέρουν εργαλεία εργασίας είναι και άλλοι που φέρνουν νερό και καφέδες είναι και οι διαθέσιμοι  που θα βάλουν  το χέρι τους στην τσέπη όταν χρειαστεί …..
είναι μια ανοιχτή ΟΜΑΔΑ για ΟΛΟΥΣ ……………………..



                                                  Καλόκληρος Γεώργιος