01 Μαρτίου 2014

Καλαμαράκια γεμιστά με μελιτζάνα και προβολόνε


Συστατικά
  • 1 κιλό φρέσκα καλαμαράκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 μέτρια μελιτζάνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο προβολόνε (μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μετσοβόνε)
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Ξίδι μπαλσάμικο



Τρόπος μαγειρέματος

  • 1
    Καθαρίζετε τα καλαμαράκια και τα ξεπλένετε. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τρίβετε το σκόρδο και ψιλοκόβετε τα πλοκάμια από τα καλαμαράκια.
  • 2
    Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και προσθέτετε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια. Αφήνετε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, αλατοπιπερώνετε και κατεβάζετε από το μάτι της κουζίνας.
  • 3
    Κόβετε την μελιτζάνα με την φλούδα της σε μικρούς κύβους και την τηγανίζετε ελαφρά σε λίγο ηλιέλαιο. Όταν μαλακώσει, την αφήνετε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει.
  • 4
    Ανακατεύετε σε ένα μπολ τις μελιτζάνες με το προβολόνε, το μείγμα με τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τον μαϊντανό.
  • 5
    Γεμίζετε τα καλαμαράκια και κλείνετε το άνοιγμα με μία οδοντογλυφίδα. Τα βάζετε στο ταψί και τα περιχύνετε με το κρασί και λίγο ελαιόλαδο.
  • 6
    Τρίβετε το ψωμί του τοστ και το ανακατεύετε με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και ένα κουταλάκι βασιλικό. Πασπαλίζετε το μείγμα αυτό επάνω στα καλαμαράκια και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 20 λεπτά περίπου.
  • 7
    Ανακατεύετε την σάλτσα που έμεινε στο ταψί με 2 -3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο και 1 κουταλάκι βασιλικό και την ρίχνετε στα καλαμαράκια.
  • 8
    Μοιράζετε τα καλαμαράκια στα πιάτα και συνοδεύετε με φρέσκα σαλατικά.


    ΠΗΓΗ
    http://www.tlife.gr

    Μ.ΜΑΝΕΤΑ
    (marilena.mane@gmail.com)