Κρέμα προσώπου ελιξήριο με βασιλικό πολτό και πρόπολι
Ένα κρεμώδες γλυκό βάλσαμο με γεύση μελιού (μην το φάτε!) Απλώστε το στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις γιά απίστευτη ενυδάτωση και αντιγηραντικό αποτέλεσμα.
▪ Κόστος≈ 8€
▪ Δυσκολία: advanced
▪ Χρόνος παρασκευής : 25 λεπτά
▪ Διάρκεια συντήρησης: 3 μήνες
Απαραίτητος εξοπλισμός :
▪ 2 μπωλ
▪ ένα αναδευτήρι ή μιξεράκι του φραπέ
▪ μία ζυγαριά ή δοσομετρητή
▪ σετ 5 κουταλάκια και φτυαράκια
▪ βάζο Vogue ή Rita 50ml με ντισπένσερ
Φάση
|
Συστατικά :
|
%
|
~50 ml
(με ζυγαριά)
|
~50 ml
(με δοσο
μετρητή)
|
A
| - Έλαιο μαύρο κίμινο BIO : |
25.00
|
12.5 g
|
13.6 ml
|
A
| - Γαλακτωματοποιητής Ν°3 : |
7.50
|
3.8 g
|
2.5 φτυαράκια των 2 ml
|
B
| - Ανθόνερο Τίλιου BIO : |
62.50
|
31.3 g
|
31.3 ml
|
Γ
| - Βασιλικός πολτός BIO : |
2.00
|
1 g
|
1 φτυαράκι των 2 ml
|
Γ
| - Μέλι σε σκόνη : |
2.00
|
1 g
|
1 κουτάλι TAD + 2 κουταλιές DASH
|
Γ
| - Πρόπολις BIO : |
0.40
|
0.2 g
|
0.2 ml ή 6 σταγόνες
|
Γ
| - Grapefruit seed extract : |
0.60
|
0.3 g
|
0.25 ml ή 10 σταγόνες
|
Οι φτυαριές και οι κουταλιές πρέπει να είναι κοφτές.
1. Ζυγίστε τα υλικά σας σε δύο ξεχωριστά μπωλ.
Την λιπαρή φάση Α, (το μαύρο κίμινο και τον γαλακτωματοποιητή)
Την υδατική Β( Ανθόνερο Τίλιου)
2. Θερμάνετέ τα σε μπεν μαρί μέχρι να φτάσουν στους 70 βαθμούς ανακατεύοντάς τα καλά. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ και οι δύο φάσεις.
3. Ρίξτε την υδατική φάση μέσα στην λιπαρή και ανακατέψτε καλά με τον ανα δευτήρα ή μιξεράκι του φραπέ. Αναδεύστε 3 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τοποθετείστε το μπωλ σας σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό και αναδεύστε άλλα 3 λεπτά μέχρι να ομογενοιοποιηθεί το μίγμα. Αφείστε το να κρυώσει στους 35 βαθμούς.
4. Προσθέστε τα υλικά της Γ φάσης ένα ένα ανακατεύοντας καλά με τον αναδευτήρα. Καλό είναι να αραιώσετε το βασιλικό πολτό σε λίγο νερό για να διαλυθεί καλά πριν τον προσθέσετε.
6. Αποθηκεύστε στο βάζο που έχετε απολυμάνει και κολλείστε την ετικέτα με την ημερομηνία παραγωγής και τα συστατικά που χρησιμοποιήσατε.
Φυλάξτε το σε σκιερό μέρος. Διάρκεια συντήρησης περίπου 3 μήνες
PH 5,5-6.
ΠΗΓΗ
http://ftiaxnokallyntika.gr
Μ.ΜΑΝΕΤΑ
(marilena.mane@gmail.com)