10 Μαΐου 2023

Υπάρχει και φιλότιμο?

(Όλο το άρθρο ξεκινά μετά από συζητήσεις από μηνύματα μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook & Instagram.) 
✒️Όταν μιλάμε για σεβασμό κ εκτίμηση στα μέλη κ στην ομάδα (katochi News)  εννοώ ότι κάνουμε ενημέρωση κ τίποτα παραπάνω.
✒️Όλοι οι βαλτοί που μπήκαν εδώ τώρα ξαφνικά βγάζουν τη χολή τους κ την αντιπάθειά τους για τον κάθε υποψήφιο Δήμαρχο.
Άλλο να αντιτίθεται κάποιος κ άλλο να βγάζει χολή γιατί μην κοροϊδευόμαστε κανείς δε νοιάζεται για το σύνολο αυτού του τόπου.
✒️Θέλετε να σας πω τι λέμε στα μηνύματα μεταξύ μας όταν μιλάμε οι πολίτες; ναι όταν λέω πολίτες εμάς εννοώ τα «προβατάκια» που θα σας δώσουμε τον ψήφο για να διεκδικήσετε το "θρόνο" σας κ μετά το χρίσμα κόβετε την πίτα μεταξύ σας κ πίνετε την σαμπάνια σας στην υγεία του κοπαδιού των προβάτων.
✒️Στα μηνύματα μεταξύ μας λέμε κ άλλα ότι θα αρχίσετε στα δύσκολα κ όσοι δεν πήρατε το «φιλέτο»  που βάλατε στο μάτι, θα αρχίσετε λοιπόν να πηδάτε απ το καράβι ενώ οδηγείτε ΕΣΕΙΣ το Δήμο κ με υποσχέσεις σας το καράβι στα βράχια.
Πόσες θέσεις εργασίας τάζετε; εγώ γνωρίζω τουλάχιστον πάνω από 70 νέους που υποσχεθήκατε χωρίς ντροπή μπαίνετε μέσα στα νοικοκυριά κ αδειάζετε τσουβάλια ψέματα, κολακείες και δεν ξέρω τι άλλα τεχνάσματα.
Γελάνε οι άλλοι δήμοι κ πόλεις γιατί έχουμε διψήφιο αριθμό δημάρχων κ λένε ότι οι αναμετρήσεις θα παιχτούν σε τουρνουά 5χ5 στο Μεσολόγγι.
✒️Οι μισοί ψηφίζουμε τους άλλους μισούς γιατί είναι υποψήφιοι.
Σαν τα μανιτάρια ένα πράμα φυτρώνουν κ αντε να ξεχωρίσεις τα καλά απ τα δηλητηριασμένα.
✒️Οι δορυφόροι σας λοιπόν ραντίζουν, με το αζημίωτο φυσικά, τον καθένα μας με σκοπό τον αποπροσανατολισμό μας.
✒️Παρουσιάστε κύριοι - ες το πρόγραμμά σας κ τους συμπορευτές σας κ αφήστε να κρίνουμε εμείς τις επιλογές μας κ το τι θα προκύψει να βαραίνει εμάς.
✒️Από τους προηγούμενους δημάρχους ως κ σήμερα ξέρετε ποιοι τους συκοφαντούν;
Οι ίδιοι κ οι ίδιοι που τόσα χρόνια έβαζαν το χέρι στη φωτιά να μας μεταπείσουν να στηρίξουμε κ μετά έρχεται η καραμέλα, ξέρεις δεν ήταν ότι νομίζαμε ρε φίλε γιατί εμείς είχαμε όραμα για το Δήμο. Εμείς με λίγο λογική καταλάβαμε ότι μάλλον τα κουκιά δεν μοιράστηκαν όπως τα ήθελαν, δεν τους βγήκαν στο μέτρημα σωστά.
Εγώ κ ο κάθε εγώ πως να τους εμπιστευτώ;;; 
✔️Έχω ένα φίλο που είναι κτηνοτρόφους κ με πάνω από 700 ζώα στη διαχείρισή του κ μου λέει: αδερφέ δόξα τω θεώ οι δουλειές με πρόγραμμα πάνε καλά, έχω κ τα παιδιά, (εργάτες), που είναι σε πρόγραμμα κ με πολύ προσωπική εργασία δική μου κ του αδερφού μου... λέμε δόξα τω θεώ την υγειά μας να χουμε κ όλος ο κόσμος.
- Είσαι δυνατός στον κοινωνικό μας περίγυρο έχεις τίποτα σκοπό  να ασχοληθείς με τα κοινά γιατί κ συμπαθής είσαι κ μεγάλη στήριξη θα χεις.
- Άσε ρε Ηλία δε μπλέκω μ αυτά, άλλο η δουλειά μου κ άλλο τα κοινά.
Ο φίλος μου ο Ν. λοιπόν που έχει τελειώσει λύκειο γενικό, ξέρει να ξεχωρίζει τα όρια του "μπορώ κ του δεν μπορώ*.
❌Παίζονται αρραβώνες μεταξύ υποψηφίων κ πάντρεμα μεταξύ υποψηφίων κ ρωτώ: τους ακόλουθούς σας τους έχετε ενημερώσει ή αυτά είναι μυστικά που εμείς δεν πρέπει να ξέρουμε αλλά με παρωπίδες να ακολουθούμε;
‼️Υπάρχει και φιλότιμο, ανάμεσά μας αυτό ισχύει;❓


✒️Ηλίας Λουκάς 
(Διαχειριστής katochi News) 
katochinews@gmail.com 
iliasaiolos@gmail.com