Υλικά
Για 2-4 άτομα
2 αυγά
4 κρόκους αυγών
215 γραμμάρια ( 1 φλιτζάνι ) ζάχαρη άχνη
600ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας λικέρ amaretto
200 γραμμάρια μαντολάτο με αμύγδαλο, χοντροκομμένο
120 γραμμάρια φρέσκα σμέουρα
100 γραμμάρια καβουρδισμένα αμύγδαλα
Νωπά σμέουρα επιπλέον για το σερβίρισμα
2 αυγά
4 κρόκους αυγών
215 γραμμάρια ( 1 φλιτζάνι ) ζάχαρη άχνη
600ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας λικέρ amaretto
200 γραμμάρια μαντολάτο με αμύγδαλο, χοντροκομμένο
120 γραμμάρια φρέσκα σμέουρα
100 γραμμάρια καβουρδισμένα αμύγδαλα
Νωπά σμέουρα επιπλέον για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 11 x 21 εκ.
Σε ένα πυρίμαχο μπολ ρίχνετε τα αυγά μαζί με τους κρόκους και τη ζάχαρη. Χτυπάτε το μείγμα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός.
Στη συνέχεια ετοιμάζετε το μπεν μαρι για το μείγμα αυγού. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε νερό μέχρι κάτω από τη μέση και αφήνετε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια τοποθετείτε το μπολ με το μείγμα αυγών πάνω από την κατσαρόλα και με το μίξερ χειρός χτυπάμε το μείγμα καθώς ζεσταίνετε για 6 - 8 λεπτά μέχρι να γίνει ένα παχύ και απαλό μείγμα. Αφαιρέστε από την εστία και ανακατεύουμε για ακόμη 2 λεπτά ή μέχρι να κρυώσει.
Στη συνέχεια χτυπάτε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια απαλή σαντιγί. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα σιλικόνης για να διπλώστε απαλά το μείγμα αυγών με το αμαρέτο και την σαντιγί. Προσθέστε τα μαντολάτο ψιλοκομμένο, τα σμέουρα και τα αμύγδαλα και διπλώστε απαλά με τη σπάτουλα. Χύστε το μείγμα στη φόρμα. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στην κατάψυξη για 6 ώρες.
Αφαιρέστε semifreddo από τον καταψύκτη και αφήστε για 10 λεπτά για να μαλακώσει ελαφρά . Γυρίστε σε μια πιατέλα και από πάνω πασπαλίστε με σμέουρα και σερβίρετε αμέσως.
Σε ένα πυρίμαχο μπολ ρίχνετε τα αυγά μαζί με τους κρόκους και τη ζάχαρη. Χτυπάτε το μείγμα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός.
Στη συνέχεια ετοιμάζετε το μπεν μαρι για το μείγμα αυγού. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε νερό μέχρι κάτω από τη μέση και αφήνετε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια τοποθετείτε το μπολ με το μείγμα αυγών πάνω από την κατσαρόλα και με το μίξερ χειρός χτυπάμε το μείγμα καθώς ζεσταίνετε για 6 - 8 λεπτά μέχρι να γίνει ένα παχύ και απαλό μείγμα. Αφαιρέστε από την εστία και ανακατεύουμε για ακόμη 2 λεπτά ή μέχρι να κρυώσει.
Στη συνέχεια χτυπάτε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια απαλή σαντιγί. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα σιλικόνης για να διπλώστε απαλά το μείγμα αυγών με το αμαρέτο και την σαντιγί. Προσθέστε τα μαντολάτο ψιλοκομμένο, τα σμέουρα και τα αμύγδαλα και διπλώστε απαλά με τη σπάτουλα. Χύστε το μείγμα στη φόρμα. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στην κατάψυξη για 6 ώρες.
Αφαιρέστε semifreddo από τον καταψύκτη και αφήστε για 10 λεπτά για να μαλακώσει ελαφρά . Γυρίστε σε μια πιατέλα και από πάνω πασπαλίστε με σμέουρα και σερβίρετε αμέσως.
Μ.ΜΑΝΕΤΑ
(marilena.mane@gmail.com)
ΠΗΓΗ
http://www.sidagi.gr