ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ
Υλικά:
20-25 αποξηραμένα βερίκοκα
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού
1 πακέτο κρέμα γάλακτος
1 κ.γ αλεσμένη μαστίχα
20-25 ζεματισμένα αμύγδαλα ή 20 -25 μισά καρύδια
1/4 φλιτζάνι ψιλοτριμμένο φυστίκι αιγίνης
Οδηγίες
Μουλιάζουμε τα βερίκοκα σε κρύο νερό όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα στραγγίστε το χυμό σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήστε στην άκρη τα βερίκοκα. Προσθέστε τη ζάχαρη στο χυμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέστε τα βερίκοκα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα βερίκοκα και το υγρό γίνει σιρόπι. Προσθέστε το χυμό λεμονιού στο τελευταίο λεπτό. Αφαιρέστε το σιρόπι από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει. Μεταφέρετε τα βερίκοκα με μια διάτρητη κουτάλα σε ένα πιάτο.
Ανοίξτε βερίκοκα χωρίς να κοπούν εντελώς στα δυο.. Γεμίστε το εσωτερικό με μισό κουταλάκι του γλυκού κρέμα γάλακτος και τοποθετήστε ένα αμύγδαλο ή καρύδι σε κάθε βερίκοκο και κλείστε . Γαρνίρετε με φιστίκια Τακτοποιήστε τα βερίκοκα δίπλα-δίπλα σε μια πιατέλα. Περιχύνουμε πάνω τους κάποιο σιρόπι. Αυτό τους κάνει να φαίνονται πιο λαμπερά. Επίσης πασπαλίστε τριμμένο φιστίκια στο πιάτο και σερβίρετε.
***Γέμιση: Kaymak
Η αρχική συνταγή είναι με ένα προϊόν κάτι σαν κρέμα γάλακτος που κυκλοφορεί στην Τουρκία
ή αλλιώς Kaymak. Εδώ λοιπόν κάναμε τις αντίστοιχες αλλαγής. Σίγουρη δεν πλησιάσαμε και εντελές την γεύση αλλά φτάσαμε κοντά…
πηγή και φώτο από εδώ .easyturkishcooking.com
Μ.ΜΑΝΕΤΑ
(marilena.mane@gmail.com)