Υλικά
Για 2-4 άτομα
2 μεσαίου μεγέθους κολοκυθάκια
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του εδάφους μαύρο πιπέρι
1 1/2 ουγκιές τυρί ρικότα σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 ψητό κόκκινη πιπέρια ψιλοκομμένη
2 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη
2 μεσαίου μεγέθους κολοκυθάκια
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του εδάφους μαύρο πιπέρι
1 1/2 ουγκιές τυρί ρικότα σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 ψητό κόκκινη πιπέρια ψιλοκομμένη
2 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε μια αντικολλητική γκριλιέρα και ρίχνετε τα κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές λωρίδες. Λαδώνετε με ένα βουρτσάκι τα κολοκυθάκια και από τις δυο πλευρές. Ζεσταίνετε σε μέτρια εστία από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα για περίπου 1 λεπτό η κάθε πλευρά.
Σε ένα μικρό μπολ , ανακατέψτε το τυρί ρικότα μαζί με τη ψιλοκομμένη πιπεριά, κάπαρη, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Απλώστε με μια κουταλιά του γλυκού σε όλη την επιφάνεια της λωρίδας κολοκυθιού και μετά τυλίγετε σε ρολό. Καρφιτσώνετε με οδοντογλυφίδες και σερβίρετε.
Σε ένα μικρό μπολ , ανακατέψτε το τυρί ρικότα μαζί με τη ψιλοκομμένη πιπεριά, κάπαρη, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Απλώστε με μια κουταλιά του γλυκού σε όλη την επιφάνεια της λωρίδας κολοκυθιού και μετά τυλίγετε σε ρολό. Καρφιτσώνετε με οδοντογλυφίδες και σερβίρετε.
Μ.ΜΑΝΕΤΑ