23 Μαΐου 2014

Γαρίδες με σκόρδο και τσίλι


Γαρίδες με σκόρδο και τσίλι


Υλικά

Για 2-4 άτομα

100 γραμμάρια  βούτυρο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κόκκινες πιπεριές τσίλι κομμένες σε φέτες
1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
ψωμί
Φέτες λεμονιού

 

Εκτέλεση

Λιώνετε το βούτυρο και το λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνετε το σκόρδο και τσίλι ψιλοκομμένο. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέστε τις γαρίδες. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 2 έως 3 λεπτά.

Προσθέστε την τομάτα ψιλοκομμένη και το μαϊντανό. Σερβίρετε με ψωμί και φέτες λεμονιού.



ΠΗΓΗ
http://www.sidagi.gr


Μ.ΜΑΝΕΤΑ
(marilena.mane@gmail.com)