03 Μαΐου 2014

Πάνος Παπαδόπουλος Υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου - προβλήματα της κοινότητας του Ευηνοχωρίου

Συνδημότες-ισσες του Ευηνοχωρίου,
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ απαξίωσε και ουσιαστικά διέλυσε το θεσμό των Τοπικών Κοινοτήτων. Υγιείς κοινότητες, οικονομικά αυτοδύναμες και με αναπτυξιακή προοπτική όπως το Ευηνοχώρι, βρίσκονται στα αζήτητα της Δημοτικής Αρχής, όσο και αν κάποιοι τελευταία σας “αγάπησαν” κατά τρόπο που επιδεικνύει ακόμη μεγαλύτερη αδιαφορία και όψιμο ενδιαφέρον.

Κατά την άποψη του συνδυασμού Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ επιβάλλεται να δοθούν λύσεις στα παρακάτω προβλήματα και προτεραιότητες του Ευηνοχωρίου.
  1. ΥΔΡΕΥΣΗ: Το έργο έμεινε στη μέση και απεντάχθηκε, απαιτείται αλλαγή δικτύου και αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων. Άμεση ανάγκη η ένταξη – ολοκλήρωσή του σε ολοκληρωμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα (Περιφέρειας – ΥΠΕΚΑ).
  2. ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ: Στοχευμένη επέκτασή του σύμφωνα με τις προτάσεις της τοπικής κοινότητας και αντιμετώπιση υφιστάμενων προβλημάτων μέσα στον πυρήνα του χωριού.
  3. Π. ΙΑΤΡΕΙΟ: Ένας γιατρός εξυπηρετεί πάνω από 10.000 περιστατικά. Πλήρωση και των δύο (2) οργανικών θέσεων για την εξυπηρέτηση των κατοίκων.
  4. ΓΗΠΕΔΟ: Βελτίωση εγκαταστάσεων με την αντιμετώπιση των κλίσεων ώστε να μην γίνεται βούρκος.
  5. ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ: α) Προσθήκη στην πλατεία Κ. Νιαβή (Κάτω Ευηνοχώρι), β) Οριστική λύση στα προβλήματα πλατείας Οδ. Ελύτης (Άνω Ευηνοχώρι).
  6. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Διερεύνηση δυνατότητας εξαγοράς και νέου χώρου εντός του κοινωνικού ιστού. Το υπάρχον κτίριο ουσιαστικά δεν επαρκεί.
  7. ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑ: Όλες οι γειτονιές του χωριού απαιτούν τον παιδότοπό τους ή την παιδική χαρά.
  8. ΛΟΦΟΣ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ: Ανάπλαση περιοχής μέσω ειδικού προγράμματος θρησκευτικού τουρισμού.
  9. ΠΟΤΑΜΟΣ ΕΥΗΝΟΣ: Το ποτάμι είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος. Διαρκής παρακολούθηση και εφαρμογή του νόμου από τις συναρμόδιες Υπηρεσίες. Πραγματοποίηση Παραευήνιας Συνάντησης με σκοπό μέτρα και δράσεις για την προστασία του.
  10. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Στήριξη δράσεων πολιτιστικών συλλόγων. Καθιέρωση υπευθύνου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, για το Ευηνοχώρι.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ
Εμπιστευθείτε μας