Μπισκότα σε σχήμα cupcakes διακοσμημένα με ζαχαρόπαστα και χρωματιστή τρούφα!
Πώς το κάνουμε:
1) Τι θα χρειαστείτε: μπισκότα σε σχήμα cupcakes, το κουπάτ που χρησιμοποιήσατε για τα μπισκότα, ζαχαρόπαστα σε δύο χρώματα της επιλογής σας (λευκό και ροζ είναι στις δικές μου φώτο), μια ροδέλα ζαχαρόπαστας ή μαχαιράκι, έναν πλάστη, ένα πινελάκι και λίγο νερό, χρωματιστή τρούφα, λίγη ζάχαρη άχνη
2) Ανοίγετε με τον πλάστη τη ροζ ζαχαρόπαστα (απλώνοντας λίγη ζάχαρη άχνη στην επιφάνεια εργασίας για να μην κολλάει η ζαχαρόπαστα) και κόβετε με το κουπάτ το κάτω μέρος του cupcake.
3) Με τη ροδέλα ζαχαρόπαστας ή το μαχαιράκι "ισιώνετε" το κομμάτι της ροζ ζαχαρόπαστας που έχετε κόψει ώστε να ταιριάζει ακριβώς στο σχήμα του μπισκότου.
5) Αν θέλετε να κάνετε τη ζαχαρένια ροζ θηκούλα του cupcake πουά, παίρνετε το πινελάκι ελαφρά βρεγμένο και το ακουμπάτε σε έξι-επτά σημεία της ροζ ζαχαρόπαστας.
7) Περνάτε ελαφρά τον πλάστη πάνω από τη ροζ ζαχαρόπαστα, ώστε οι άσπρες μπαλίτσες να ενωθούν με αυτή, δίνοντας το πουά εφέ.
8) Με τη ροδέλα της ζαχαρόπαστας ή ένα μαχαιράκι σχηματίζουμε κάθετες γραμμές πάνω στη ροζ ζαχαρόπαστα.
9) Απλώνουμε με τον πλάστη τη λευκή ζαχαρόπαστα και κόβουμε με το κουπάτ το επάνω μέρος του cupcake. Το ισιώνουμε με το μαχαιράκι, ώστε να ταιριάζει ακριβώς στο μπισκότο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα μπισκοτάκια με τη ζαχαρόπαστα διατηρούνται τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες, αρκεί να είναι κλειστά σε σακουλάκι.
http://www.sintagespareas.gr
Μ.ΜΑΝΕΤΑ
(marilena.mane@gmail.com)