23 Απριλίου 2014

Μπισκοτένια cupcakes

 Μπισκότα σε σχήμα cupcakes διακοσμημένα με ζαχαρόπαστα και χρωματιστή τρούφα!








Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Τι θα χρειαστείτε: μπισκότα σε σχήμα cupcakes, το κουπάτ που χρησιμοποιήσατε για τα μπισκότα, ζαχαρόπαστα σε δύο χρώματα της επιλογής σας (λευκό και ροζ είναι στις δικές μου φώτο), μια ροδέλα ζαχαρόπαστας ή μαχαιράκι, έναν πλάστη, ένα πινελάκι και λίγο νερό, χρωματιστή τρούφα, λίγη ζάχαρη άχνη


Βήμα 2
2) Ανοίγετε με τον πλάστη τη ροζ ζαχαρόπαστα (απλώνοντας λίγη ζάχαρη άχνη στην επιφάνεια εργασίας για να μην κολλάει η ζαχαρόπαστα) και κόβετε με το κουπάτ το κάτω μέρος του cupcake.


Βήμα 3
3) Με τη ροδέλα ζαχαρόπαστας ή το μαχαιράκι "ισιώνετε" το κομμάτι της ροζ ζαχαρόπαστας που έχετε κόψει ώστε να ταιριάζει ακριβώς στο σχήμα του μπισκότου.


Βήμα 4
4) Βρέχετε το κάτω μέρος του μπισκότου ελαφρά με το πινέλο και "κολλάτε" εκεί τη ροζ ζαχαρόπαστα.


Βήμα 5
5) Αν θέλετε να κάνετε τη ζαχαρένια ροζ θηκούλα του cupcake πουά, παίρνετε το πινελάκι ελαφρά βρεγμένο και το ακουμπάτε σε έξι-επτά σημεία της ροζ ζαχαρόπαστας.


Βήμα 6
6) Πάνω στα βρεγμένα σημεία ακουμπάτε μικρές μπαλίτσες ζαχαρόπαστας σε άνισα μεγέθη.


Βήμα 7
7) Περνάτε ελαφρά τον πλάστη πάνω από τη ροζ ζαχαρόπαστα, ώστε οι άσπρες μπαλίτσες να ενωθούν με αυτή, δίνοντας το πουά εφέ.


Βήμα 8
8) Με τη ροδέλα της ζαχαρόπαστας ή ένα μαχαιράκι σχηματίζουμε κάθετες γραμμές πάνω στη ροζ ζαχαρόπαστα.


Βήμα 9
9) Απλώνουμε με τον πλάστη τη λευκή ζαχαρόπαστα και κόβουμε με το κουπάτ το επάνω μέρος του cupcake. Το ισιώνουμε με το μαχαιράκι, ώστε να ταιριάζει ακριβώς στο μπισκότο.


Βήμα 10
10) Βρέχουμε ελαφρά το επάνω μέρος του μπισκότου και "κολλάμε" επάνω τη λευκή ζαχαρόπαστα.


Βήμα 11
11) Για τη διακόσμηση, βρέχουμε αρχικά με το πινέλο το επάνω μέρος της λευκής ζαχαρόπαστας και τοποθετούμε μια μπαλίτσα ροζ ζαχαρόπαστας, την οποία πιέζουμε ελαφρά με το δάχτυλο, ώστε να απλωθεί. Εναλλακτικά, μπορούμε με τον ίδιο τρόπο να κολλήσουμε ένα σοκολατένιο κουφετάκι (smarties).


Βήμα 12
12) Ακουμπάμε το βρεγμένο πινελάκι σε τέσσερα πέντε τυχαία σημεία της λευκής ζαχαρόπαστας. Κρατώντας το μπισκότο πάνω από ένα μπωλ, πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα, η οποία θα κολλήσει στα βρεγμένα σημεία. Η υπόλοιπη τρούφα πέφτει μέσα στο μπωλ και μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί.


© 2004-2014 sprinkles THE ORIGINAL CUPCAKE BAKERY

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα μπισκοτάκια με τη ζαχαρόπαστα διατηρούνται τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες, αρκεί να είναι κλειστά σε σακουλάκι.

ΠΗΓΗ
http://www.sintagespareas.gr

Μ.ΜΑΝΕΤΑ
(marilena.mane@gmail.com)