27 Απριλίου 2014

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ «Συμμαχίας Δημοτικής Αναγέννησης» και «Σύγχρονης Πόλης»





Το τελευταίο διάστημα και λίγο πριν από  τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα, υπό το πρίσμα των οποίων θα πρέπει να εξετάσουμε την κάθοδό μας στις εκλογές.




Image and video hosting by TinyPic




Ο καταστροφικός Καλλικράτης, το ξεκλήρισμα του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού, η καταστροφή του θαλάσσιου και χερσαίου περιβάλλοντος, της υγείας και της παιδείας χαρακτηρίζουν αρνητικά την υφιστάμενη πολιτική κατάσταση.
Μία δεκάδα πολιτικών συνδυασμών χωρίς σχεδιασμό, στρατηγική και προοπτική γι’ αυτόν τον τόπο, ζητούν την ψήφο των Δημοτών για να μας «σώσουν», τη στιγμή που ο καθένας απ’ αυτούς έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης για τα προηγούμενα χρόνια. Άνθρωποι ξένοι προς τον τόπο και τους αγώνες προσπαθούν καθαρά για ιδιοτελείς σκοπούς να αναλάβουν τον Δήμο, έστω και αν γνωρίζουν ότι έχουν μεγάλα ελλείμματα οργάνωσης, δυνατότητες διοίκησης και πάνω απ’όλα εθελοντικής προσφοράς.
Εμείς, που συμμετέχουμε στην Συμμαχία Δημοτικής Αναγέννησης, ενεργοί πολίτες με ανιδιοτέλεια και σεβασμό στους Δημότες, άνθρωποι με σχεδιασμό και στρατηγική γι’ αυτόν τον τόπο, ο οποίος έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα (τη μεγαλύτερη λιμνοθάλασσα της Ευρώπης, δύο ποταμούς και ένα οικοσύστημα προστατευόμενο από τις συνθήκες Natura & Ramsar και μία παγκοσμίως αναγνωρισμένη ιστορική αξία και προσφορά) θεωρούμε ότι πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση για να βοηθήσουμε τον τόπο που μας γέννησε.
Ο κατακερματισμός των κοινωνικών δυνάμεων, που είναι προϊόν ιδιοτέλειας, δεν μπορεί να οδηγήσει σε σωστή λύση.
Εκτιμώντας τους διάφορους υποψήφιους καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι μας χωρίζουν μεγάλες διαφορές σε ότι αφορά την οπτική γωνία γι΄αυτό τον τόπο. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι με ανακυκλούμενες πολιτικές.
Ξεχωρίσαμε τον συνδυασμό του συνδημότη μας κ. Ιωάννη Τέγα με τον οποίο αν και έχουμε πολιτικές διαφορές συναποδεχθήκαμε και συμφωνήσαμε τα παρακάτω:
·           Δεσμευθήκαμε ότι θα συναποφασίζουμε στα διάφορα ζητήματα που θα προκύπτουν.
·           Δεσμευτήκαμε ότι ο Δήμος θα παλέψει ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, στον εκφασισμό της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, της διάλυσης της υγείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
·           Δεσμευτήκαμε ότι ως Δήμος θα παλέψουμε για την ολοκληρωμένη διαχείριση του θαλάσσιου οικοσυστήματος και για την προοπτική μιας καθαρής πόλης.
·           Δεσμευτήκαμε ότι θα βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων σε όλα τα επίπεδα μέσα από την ανάπτυξη που θα επιτευχθεί με την στήριξη των παραγωγικών τομέων.
·           Δεσμευτήκαμε ότι θα υπάρχει λογοδοσία του Δήμου σε ετήσια Λαϊκή Συνέλευση.
·           Τέλος δεσμευτήκαμε ότι διατηρούμε την οργανωτική μας αλλά και την πολιτική μας αυτοτέλεια.
Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο με τους:
Κολοβού Αρετή του Φωτίου
Λαχανάς Παναγιώτης του Γεωργίου
Μακρής Ιωάννης του Νικολάου
Μούρκας Θεμιστοκλής του Δημητρίου
Μπαλαούρας Λάμπρος του Ηλία
Νικάκης Ανδρέας του Σπυρίδωνος
Τσόμπος Κωνσταντίνος του Νικολάου
Στηρίζοντας τον συνδυασμό του Ιωάννη Τέγα μέσα απ’ αυτήν την συμφωνία ελπίζουμε ότι θα βοηθήσουμε να αλλάξει η τελματώδης κατάσταση που επικρατεί.
Η τοπική κοινωνία και η ιστορία θα μας καταδίκαζε αν στηρίζαμε τον κατακερματισμό.

Θα παλέψουμε τόσο εκλογικά όσο και μετεκλογικά για να αποκτήσει ο Δημότης λόγο και ρόλο και ο Δήμος χαρακτήρα κοινωνικό.