30 Σεπτεμβρίου 2014

Χειροποίητο βιολογικό σαπούνι από τον Γιάννη Παπακώστα στη γειτονική μας Μάστρο [φώτο - video]

Ακούσαμε, ρωτήσαμε και επισκεφτήκαμε τον Γιάννη Παπακώστα από τη γειτονική μας Μάστρο, για την κατασκευή χειροποίητου σαπουνιού.
  • -         Γιάννη πόσα χρόνια ασχολείσαι με την τέχνη του χειροποίητου σαπουνιού;

-         Εδώ και 4 χρόνια ασχολούμαι με το χειροποίητο – αρωματικό σαπούνι.

  • -         Τι μας προσφέρει το χειροποίητο αρωματικό σαπούνι σε σύγκριση με τα αντίστοιχα του εμπορίου;

-         Καταρχάς είναι φτιαγμένο χωρίς συντηρητικά και χωρίς διάφορα υποκατάστατα τα οποία βλάπτουν τον οργανισμό, το 50% του σαπουνιού είναι καθαρό ελαιόλαδο, νερό, μέλι  αλλά και με αιθέρια έλαια τα οποία δεν είναι βλαβερά για την επιδερμίδα και το τρίχωμα.
  • -         Δηλαδή η χρήση του συνιστάται για όλες τις ηλικίες;

-         Και βέβαια είναι για όλες τις ηλικίες και συνιστάται ανεπιφύλακτα γιατί η ποιότητα δεν έχει συνθέσεις χημικές και συστατικά που μας προκαλούν ερεθισμούς, ξηροδερμία τριχόπτωση και άλλες αντιδράσεις.
  • -         Βλέπουμε ωραία σχέδια στο σαπούνι που μπορείς να τα κάνεις παρουσίαση σε εκδήλωση, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστα.

-         Τα συγκεκριμένα σχέδια γίνονται με ειδικές φόρμες σιλικόνης τα οποία παραγγέλνουμε σε εργαστήρια ανάλογα με τις απαιτήσεις του καθενός.
  • -         Τι κόστος και πως θα σας βρει ο κάθε ενδιαφερόμενος  που επιθυμεί να αγοράσει το χειροποίητο σαπούνι;

-         Το σαπούνι μπορεί να το προμηθευτεί κάποιος σκέτο ή συσκευασμένο ανάλογα την περίπτωση.
Το ξεκίνησα σαν χόμπι και το συνεχίζω ακόμη, αν κάποιος το θέλει για αγορά ή για βάπτιση ή για οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση μπορεί να απευθυνθεί στο τηλ: 6972 521 764 (κιν.) όπου θα ενημερωθεί για το κόστος των υλικών που χρειάζομαι το οποίο και πληρώνει.
Να ενημερώσω ότι πολλά προϊόντα καθαρισμού σώματος δεν είναι τόσο αθώα όσο μας παρουσιάζονται. Συμβουλή μου είναι προς όλους μας να χρησιμοποιούμε όσο μπορούμε χειροποίητα σαπούνια που ακόμη και αν δεν αφρίζουν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι το καλό σαπούνι δεν αφρίζει.
Απευθυνόμενος προς τους γονείς να μάθουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν χειροποίητο σαπούνι και όχι τα ύπουλα σκευάσματα.
Τέλος να σας ευχαριστήσω για την παρουσίαση της δουλειάς μου και τις πληροφορίες που αφορούν το χειροποίητο σαπούνι.

  • Εμείς να ευχαριστήσουμε τον Γιάννη Παπακώστα για την ενημέρωση και την ξενάγηση στην κατασκευή του χειροποίητου σαπουνιού και ευχόμαστε ότι καλύτερο στις δραστηριότητές του.














katochinews@gmail.com