15 Σεπτεμβρίου 2014

Συμβαίνει κι έγινε συνήθεια στην Κατοχή!


  • Πρωί πρωί πέρασε το απορριμματοφόρο όχημα και άδειασε τους κάδους σκουπιδιών, Τώρα να χαιρόμαστε ή να ευχόμαστε να το καθυστερούν περισσότερο; Το χωριό μυρίζει όλο αφού οι κάδοι έχουν να πλυθούν χρόνια και με το άδειασμα οι οσμές δεν έφυγαν.


  • Ξαφνικά χωρίς προειδοποίηση, ένα χαρτάκι στην πόρτα ρε αδερφέ μου και ο αγροτικός γιατρός λείπει από την Κατοχή. Το σταυρό τους και αγανακτισμένοι έφευγαν από το Αγροτικό Ιατρείο οι επισκέπτες. Ας μας πει κάποιος πόσες μέρες στο χρόνο έχει άδεια ο γιατρός και ποια είναι ακριβώς η αρμοδιότητά του, να γράφει συνταγές; να μη γράφει; να εξετάζει ή όχι; Πάντως ο μισθός, μισθός παραμένει και ο όρκος του Ιπποκράτη τοιχοκολλημένος με μια φωτογραφία τεράστια στο σαλόνι του.
  • Το διπλοπαρκαρίσμα στο δρόμο δεν έχει μειωθεί και όταν περνούν λεωφορεία, εμπορικά αυτοκίνητα ή και ΙΧ το κομφούζιο είναι θέμα χρόνου. Το άλλο; δυόμισι περιμετρικές οδούς έχει η Κατοχή και μεγάλα φορτηγά αυτοκίνητα και νταλίκες περνούν μέσα από τον κεντρικό δρόμο, σταματούν μπλοκάρουν την κυκλοφορία για να πάρουν ένα ... πακέτο τσιγάρα ρε αδερφέ.
  • Το ξέρουμε ότι έχουμε νοικοκύρηδες και εργαζόμενους συγχωριανούς αλλά... δεν είναι απαραίτητο να μας το δείχνουν κάθε μέρα περνώντας με τρακτέρ και κοτσαρισμένα γεωργικά μηχανήματα μέσα από τον κεντρικό δρόμο του χωριού. Μπορούμε μια φορά το χρόνο να ζητήσουμε να γίνεται παρέλαση να τα βλέπουμε όλοι με όλες τις τιμές, βράβευση και χειροκροτήματα.
  • Η ΔΕΥΑΜ ζητάει τα πάγια και τα πρόσθετα, έχουν ειδοποιηθεί σε βαθμό εκνευρισμού από τηλεφωνικές αναφορές για ζημιές και πρόχειρο κλείσιμο με σαμπρέλα(!) νερού που τρέχει από σωλήνες τρύπιες και πόσιμο παρακαλώ, οι δε υπόνομοι στους δρόμους; μην πιάσει νεροποντή μόνο εκεί θα έχουμε πανηγύρια. Πάντως καθόλα ευγενικοί σε ρωτάνε που είναι οι ζημιά και ... δεν έρχονται.
  • Εκείνο το STOP από την πλευρά του Αγίου Παντελεήμωνα προς τον κεντρικό δρόμο στη θέση που είναι τα ουζερί, γιατί υπάρχει; Θα έχουμε θέμα αν δεν γίνεται αντιληπτό, ας βάλουν σαμαράκι στο δρόμο και να γραφτεί στο δρόμο μπας και το βλέπουν. Άλλο ένα STOP έπεσε και έκανε φτερά σε επικίνδυνο σημείο,  από τον κάθετο δρόμο που συνδέει τον παραποτάμιο δρόμο Συγγρού με τον κεντρικό στη γωνία της πλατείας στο SENSO CAFE