19 Σεπτεμβρίου 2014

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Επεισοδιακά τα συλλαλητήρια για τον Π.Φύσσα σε Κερατσίνι, Πάτρα, Μυτιλήνη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Επεισοδιακά τα συλλαλητήρια για τον Π.Φύσσα σε Κερατσίνι, Πάτρα, Μυτιλήνη
Συγκέντρωση στο Κερατσίνι, στο σημείο όπου πριν από έναν χρόνο δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας από τον χρυσαυγίτη Γ.Ρουπακιά, πραγματοποιεί η ομάδα «Δεν ξεχνάμε», μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε από φίλους και συγγενείς του θύματος.

Μέλη της οικογένειας και περισσότεροι από 4.000 πολίτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60. Νωρίτερα, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα προχώρησε στα αποκαλυπτήρια μνημείου στο σημείο της δολοφονίας. Στη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε προκλήθηκε ένταση όταν άγνωστοι εκτόξευσαν τρεις βόμβες μολότοφ αλλά και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Σαλαμίνος προκαλώντας ζημιές στο ΚΕΠ της περιοχής που βρίσκεται στο σημείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και μια ομάδα περίπου 500 ατόμων που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια διαλύθηκαν. Στο σημείο παραμένουν ακόμα άτομα διασκορπισμένα σε ομάδες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια ένταση.
Οι αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούν να παραμένουν σε επιφυλακή σε Κερατσίνι, Κορυδαλλό και Νίκαια αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
rsz epeis3
rsz epeis4
rsz epeis5
rsz epeis6
rsz epeis7
rsz epeis8
rsz epeis1
rsz epeis2
Επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Πάτρας στη διάρκεια αντιφασιστικής πορείας. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, συμπλοκές σημειώθηκαν ανάμεσα σε κρανοφόρους και διμοιρίας των ΜΑΤ: Οι πρώτοι πέταξαν μολότοφ και η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων. 
Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και στη Μυτιλήνη στη διάρκεια αντιφασιστικού συλλαλητηρίου με την συμμετοχή εκατοντάδων νέων, κυρίως φοιτητών. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα φοιτητών του αντιεξουσιαστικού χώρου προσπάθησε να μπει μέσα στο κτίριο όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Οι διαδηλωτές αντιμετωπίστηκαν από μεγάλη αστυνομική δύναμη ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

www.toxwni.gr