Τα φραγκοστάφυλλα εκτός από την γλυκιά υπόξινη και πολύ ευχάριστη γεύση τους, μπορούν να γίνουν ζελέ πλούσιο σε πηκτίνη που η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, είναι σχεδόν ίση με εκείνη των πορτοκαλιών!
Επειδή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και σε φυτικές ίνες, δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως συμβάλλουν αποτελεσματικά στην επιβράδυνση του γήρατος αλλά και στην απώλεια κιλών! Πιο συγκεκριμένα, το γεγονός πως είναι πλούσιο το φρούτο αυτό σε φυτικές ίνες, αυξάνει την -σημαντική- θρεπτική του αξία, καθώς ανά 100 γραμμάρια καρπών περιέχει περισσότερα απο 5,5 γραμμάρια φυτικών ινών.
Επίσης,σύμφωνα με επιστημονική μελέτη -δημοσιευμένη στο περιοδικό ''Science''- οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην δημιουργία αισθήματος κορεσμού αλλά και στη καλή λειτουργία του εντέρου. Έχει παρατηρηθεί λοιπόν, ότι τα άτομα που καταναλώνουν στο καθημερινό διατροφικό τους πρόγραμμα τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, δε τρώνε ''υπερβολικά'' και δε τσιμπολογούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Τέλος, τα φραγκοστάφυλλα έχουν αντιοξειδωτική δράση καθώς είναι πλούσια σε πολυφαινόλες και έχουν έτσι τη δυνατότητα συλλαμβάνουν τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τους ιστούς του σώματος