30 Ιουλίου 2014

Μπουτάκια κοτόπουλου με λεμονάτο τζατζίκι

Υλικά

  • 6 μπουτάκια κοτόπουλο, ξεκοκαλισμένα
  • 1 αγγούρι, καθαρισμένο, χωρίς σπόρους, πολύ λεπτοκομμένο
  • 200ml γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 ματσάκι φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Φτιάχνετε το τζατζίκι

Βήμα 1

Τρίβετε το αγγούρι, το αλατίζετε ελαφρά και το αφήνετε για λίγη ώρα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει. Το στίβετε πολύ καλά.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι, το σκόρδο, το αγγούρι, το ξύσμα και λιγότερο από τη μισή ποσότητα από το λεμόνι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε και το μισό ελαιόλαδο και ανακατεύετε μια ακόμη φορά.
Φτιάχνετε τα μπουτάκια

Βήμα 1

Σε ένα μικρό ταψάκι βάζετε τα μπουτάκια με το δυόσμο, το μάραθο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το λεμόνι. Αλατοποπερώνετε, ανακατεύετε και αφήνετε τα μπουτάκια να μαριναριστούν για 4 ώρες.

Βήμα 2

Τα αραδιάζετε σε ένα άλλο ταψάκι, περιχύνετε με τους ζωμούς της μαρινάδας και τα ψήνετε στο grill στους 180ºC για περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 3

Σερβίρετε σε πιατελίτσα, βάζοντας δίπλα ένα μπολ με το τζατζίκι και συνοδεύετε με μια δροσερή σαλάτα της επιλογής σας.




olivemagazine.gr