προετοιμασία: 30'
μαγείρεμα: 10'
Προετοιμασία 30'
Υλικά
Για 35-40 κομμάτια:
Βάζουμε τη σοκολάτα και το Flora σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων (γυάλινο ή πλαστικό) και τα λιώνουμε στα μικροκύματα προσεκτικά. Πρώτα ρυθμίζουμε το φούρνο στο 1 λεπτό, ανακατεύουμε και αν χρειάζεται συνεχίζουμε για 20’’ ακόμη.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ενσωματωθούν και ανακατεύουμε μέσα το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας χρησιμοποιώντας σπάτουλα.
Σε τρίτο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη Βανιλέτα και το αλάτι και τα ενσωματώνουμε και αυτά τμηματικά στο μείγμα των αυγών και της σοκολάτας. Αφήνουμε το μείγμα να σφίξει στο ψυγείο.
Όταν το μείγμα σφίξει αρκετά ώστε να μπορεί να πλάθεται, αρχίζουμε να φτιάχνουμε τα μπισκότα ως εξής: παίρνουμε με ένα κουτάλι μείγμα το οποίο πλάθουμε σε μπαλίτσες διαμέτρου 2 εκ. περίπου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος σε 2 επίπεδα ταψάκια.
Βάζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Κυλάμε τις σοκολατένιες μπαλίτσες στην άχνη, τις τινάζουμε ελαφρά και τις αραδιάζουμε στα ταψάκια αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθούν και έπειτα τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο ώστε να μην σπάσουν όταν επιχειρήσουμε να τα ξεκολλήσουμε από το χαρτί.