02 Ιουνίου 2015

Μαλακά Mπισκότα Σοκολάτας Κρακελέ


προετοιμασία: 30'

μαγείρεμα: 10'

 Προετοιμασία 30'

Υλικά

Για 35-40 κομμάτια:
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
  • 125 γρ. Flora με βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια (250 γρ.) τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 100 γρ. ζάχαρη 
  • 3 αυγά
  • 1 Βανιλέτα Άλσα 
  • 1 φλιτζάνι (120 γρ.) τσαγιού ζάχαρη άχνη

Βάζουμε τη σοκολάτα και το Flora σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων (γυάλινο ή πλαστικό) και τα λιώνουμε στα μικροκύματα προσεκτικά. Πρώτα ρυθμίζουμε το φούρνο στο 1 λεπτό, ανακατεύουμε και αν χρειάζεται συνεχίζουμε για 20’’ ακόμη.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ενσωματωθούν και ανακατεύουμε μέσα το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας χρησιμοποιώντας σπάτουλα.
Σε τρίτο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη Βανιλέτα και το αλάτι και τα ενσωματώνουμε και αυτά τμηματικά στο μείγμα των αυγών και της σοκολάτας. Αφήνουμε το μείγμα να σφίξει στο ψυγείο.
Όταν το μείγμα σφίξει αρκετά ώστε να μπορεί να πλάθεται, αρχίζουμε να φτιάχνουμε τα μπισκότα ως εξής: παίρνουμε με ένα κουτάλι μείγμα το οποίο πλάθουμε σε μπαλίτσες διαμέτρου 2 εκ. περίπου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος σε 2 επίπεδα ταψάκια.
Βάζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Κυλάμε τις σοκολατένιες μπαλίτσες στην άχνη, τις τινάζουμε ελαφρά και τις αραδιάζουμε στα ταψάκια αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθούν και έπειτα τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο ώστε να μην σπάσουν όταν επιχειρήσουμε να τα ξεκολλήσουμε από το χαρτί.