31 Αυγούστου 2014

Ν. Καραπάνος: "Διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα και χρηστή και συνετή οικονομική διαχείριση"

(φώτο: Δημ. Κοκοτός)


Ημέρα ορκωμοσίας για τον νέο δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου, κύριο  Ν. Καραπάνο και του ευχόμαστε καλή θητεία στο έργο του και στην ανταπόκριση των απαιτήσεων του δήμου.

Μίλησε για διαφάνεια σε όλα για να υπάρχει σωστή διαχείριση των κοινών. Δεν ξέρουμε κατά πόσο θα υπάρξει διαφάνεια αλλά οι εποχές μας δήμαρχε απαιτούν θυσίες για να κερδίσεις το λαό. Πρέπει να προσπαθήσετε με τους συνεργάτες σας να δώσετε λύσεις σε σημαντικά θέματα και σε ανοικτές πληγές να επουλώσετε. Δύσκολοι καιροί αλλά και οι ανάγκες των δημοτών ζητούν λύση. Θα είμαστε κοντά στις προσπάθειές σας και αν υπάρχει διαφάνεια σε καλό όλων μας θα οδηγήσει. Καλή δύναμη!
katochi News
                katochinews@gmail.com
Ακολουθεί ρεπορτάζ της ορκωμοσίας του νέου δημάρχου από messolonghinews:


Χοροστατούντοςτου σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κΚοσμά έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (30/8), στο Μεςολόγγιη ορκωμοσία του του ΔημάρχουΝίκου Καραπάνουτων μελών του δημοτικού συμβουλίου και των μελών των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεωνστο Διοικητήριο της πόληςο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μεσολογγίουσε σύντομη ομιλία τουμετά το τέλος του Αγιασμούέδωσε το "στίγματης πολιτικής που θα ακολουθήσει στη διοίκηση του δήμου της Πρωτεύουσαςτου νομού Αιτωλοακαρνανίας,θέτοντας ως κύρια αρχή, "διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα και χρηστή και συνετή οικονομική διαχείριση".
Ο κΚαραπάνος δεσμεύτηκε ότι επιδίωξη του θα αποτελέσει πρώτονναδοθεί οριστικό τέλος στην καταστροφική εσωστρέφεια που οπισθοδρομεί συνεχώς την πόλη μαςκαι δεύτερο,ότι θα δώσει όλο του το είναιόλη του την ενέργειαόλη του την ψυχή,για να μπορέσει αυτός ο Άγιος Τόπος να αποκτήσει την θέση που του αξίζει."
Ταυτόχροναο δήμαρχος Μεσολογγίου υπογράμμισεότι θα επιζητήσει τη συνεργασίαμε τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίουώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της περιοχής. "Αισθάνομαι την ανάγκη να προσκαλέσω όλους, όσους αγαπούν αυτόν τον δήμο,να συνδράμουν την προσπάθεια μαςνα μας δώσουν τις προτάσεις τουςνα συζητήσουμε και να δώσουμε λύσεις από κοινού.τόνισε χαρακτηριστικά.
Στην ομιλία τουο κΚαραπάνος παρουσίασε συνοπτικά τους άξονες της πολιτικής του,οι οποίοι θα στοχεύουν όπως τόνισε :



"1. Στην ανάδειξη του τριπτύχου «Ιστορία-Περιβάλλον-Πολιτισμός»
2. Στην βελτίωση των υπηρεσιών του δήμου προς τους πολίτες
3. Στην ενίσχυση και υποστήριξη της οικονομικής ραχοκοκαλιάς μαςτων γεωργών,των ψαράδων και των κτηνοτρόφων
4. Στην επίλυση του προβλήματος του πόσιμου νερού του Αιτωλικού και των Οινιαδών
5. Στην έμπρακτη βοήθεια όλων των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη
6. Στην τόνωση της επιχειρηματικότητας
7. Στην ανάπτυξη του τουρισμού
8. Στην εκμετάλλευση των φυσικών υποδομών μας
9. Στην διεκδίκηση όλων δικαίων αιτημάτων μας
10. Και κυρίως στην διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα και στην χρηστή και συνετή οικονομική διαχείριση."
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κΚαραπάνος στο γεγονός ότι το νέο δημοτικό συμβούλιο είναι το πλεον πολυπαραταξιακόαλλά και το πρώτο με πενταετή θητείαστην ιστορία του δήμου αφού συγκροτείται από οχτώ παρατάξεις λέγοντας: "Και αυτή η εντολή είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή σε σχέση με όλες τις προηγούμενες γιατί είναι η πρώτη δημοτική θητεία με πενταετή διάρκειαενώ ταυτόχρονα το δημοτικό μας συμβούλιο είναι το πλέον πολυπαραταξιακό στην ιστορία του δήμου μας.
Και αυτό το πολυπαραταξιακό συμβούλιο είναι μια απάντηση προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ιερά Πόλη Μεσολογγίουβαρέθηκε τους πολιτικάντηδες,αδιαφορεί για τις πολιτικές σημαίες του καθενός και πρωτοπορεί πανελλαδικά,δίνοντας εντολή στους εκλεγμένους τηςπου έχουν την εμπειρία της εργασίας και του μόχθου να γυρίσουν σελίδα στην καθημερινότητα της πόλης μας."