Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

Θρήνος στην Πάτρα: Ο 19χρονος Πατρινός Φώτης Ανδρικόπουλος ο ένας στρατιώτης που σκοτώθηκε στο Βόλο - Γιος αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.(ΦΩΤΟ-video)

ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΛΥΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ από τα πρώτα λεπτά μετά την τραγωδία - "Πάγωσαν" στην Αστυνομική Διεύθυνση στο άκουσμα της είδησης - Επίσημη ανακοίνωση
[17:01 μ.μ./07/10]

Ο 19χρονος Φώτης Ανδρικόπουλος, γιος αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, είναι ο ένας εκ των τριών νεκρών στρατιωτών που σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια άσκησης που γινόταν στο πεδίο βολής του Βόλου.

Στο άκουσμα της θλιβερής είδησης στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας επικράτησε αναστάτωση.
Στην τραγωδία με τους τρεις στρατιώτες νεκρούς, δύο ΕΠΟΠ κι ένας οπλίτης θητείας, υπάρχει και ένας βαρύτατα τραυματισμένος υπολοχαγός. Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν έσκασε βλήμα μέσα σε σωλήνα εκτόξευσης όλμου, κατά τη διάρκεια άσκησης στο πεδίο βολής Γλαφυρών Βόλου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν διερράγη ο σωλήνας του όλμου 81 mm, κατά την εκτέλεση βολών με βαρέα όπλα.
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΣ την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση των αιτίων της πρωτοφανούς τραγωδίας, ενώ με απόφασή του κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις.

Η επίσημη ανακοίνωση του Στρατού

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την 07 Οκτωβρίου 2014, περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Μαγνησίας, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλιοστών, διερράγη ο σωλήνας του όλμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Γ.Ο. 33 ετών, του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Α. Μ. 34 ετών και του Δεκανέα (ΠΝ) Φ.Α. 19 ετών και τον βαρύ τραυματισμό του Υπολοχαγού (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών.
Ο τραυματίας Αξιωματικός διεκομίσθη στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.
Επί τόπου έχουν μεταβεί ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Χρίστος Μανωλάς.
Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.
Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θανόντων».
Συντετριμμένοι αποχαιρετούν τον Φώτη Ανδρικόπουλο οι φίλοι του στο fb και οι πρώην συμμαθητές του από το 2ο Λύκειο Πάτρα όπου πήγαινε σχολείο, αλλά και οι φαντάροι που έζησαν μαζί του τις τελευταίες ώρες. O Φώτης ήταν σπουδαστής το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Μεσολογγίου.

www.patrastimes.gr