(Τις πληροφορίες σας για κάτι ωραίο, ή την παρατήρησή σας θετική και αρνητική ακόμη και την κριτική σας προς εμάς ή αλλού επώνυμα πάντα, η επικοινωνία μας από εδώ: katochinews@gmail.com)
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κούπα νερό (χλιαρό)
- 1 κύβο μαγιά φρέσκια ή ένα φακελάκι
- αλάτι
- πιπέρι
- σκόρδο σε σκόνη
- βασιλικό ή ρίγανη
- σουσάμι
- λίγο λάδι
- βιτάμ
- αλεύρι όσο πάρει να γίνει μαλακιά η ζύμη
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- κασέρι gouda, regatto, και λίγο bleu
- 3-4 φρεσκα μανιτάρια σε φέτες
- 4-5 φέτες μπέικον
Πώς το κάνουμε:
- Ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά, αλάτι, πιπέρι, λίγο σκόρδο, και το βασιλικό ή τη ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη.
- Το αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Αλείφουμε το ταψί μας με βιταμ και από πάνω απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα να πάει παντού.
- Βάζουμε στη μέση του ταψιού τα κασέρια σε βουνό (gouda, regatto, και λίγο bleu)
- Γύρω-γύρω το μπέικον σαν ακτίνες και στα κενά τα μανιτάρια
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος επάνω στα τυριά (στην κορυφή του λόφου) και αυτά λιώνοντας απλώνονται και καλύπτουν όλη την πίτσα
- Βρέχουμε την άκρη με λίγο νερό και ρίχνουμε λίγο σουσάμι για να κολλησει
- Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει λίγο η ζύμη
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Λίγα μυστικά ακόμα