31 Οκτωβρίου 2014

Είστε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για τα συμφέροντα του δήμου και ΑΝΗΘΙΚΟΣ κ. Καραπάνο

Επικοινωνείστε μαζί μας εδώ:
katochinews@gmail.com
Είστε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για τα συμφέροντα του δήμου
και ΑΝΗΘΙΚΟΣ κ. Καραπάνο
Ένα νέο ήθος και ύφος που όμως έχει παλαιές πολιτικές ρίζες στη χώρα, επιχειρείται να επιβληθεί στην αυτοδιοίκηση μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Ήθος και ύφος που καμία σχέση δεν έχει με την πρακτική και τις συμπεριφορές ανθρώπων που είχαν ταυτίσει μεγάλο μέρος της ζωής τους με την αυτοδιοίκηση (Τζανακούλης, Κουράκης, Σκουλάκης κ.α.) και που ανεξαρτήτως κομματικής ομπρέλας προστάτευαν το κύρος του θεσμού και των αιρετών.

Το νέο ήθος και ύφος εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο από τους Μπέο, Ψεινάκη και τον κ. Καραπάνο στα καθ’ ημάς. Κοινός τους τόπος η «σκανδαλολογία», οι ύβρεις, οι ειρωνείες, οι χυδαιολογίες, οι απειλές και η αντιπαράθεση με «ποδοσφαιρικούς όρους», που μετατρέπουν τα Δημοτικά Συμβούλια σε τηλεοπτικά σώου και αρένες στο όνομα της δημιουργίας εντυπώσεων. Δυο συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων ήταν αρκετές για να αντιληφτούμε το ποιόν του ανθρώπου, τους σκοπούς, τον τρόπο διοίκησης του και την επικινδυνότητα του για το δημοτικό συμφέρον.
Είστε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ κ. Καραπάνο γιατί επιχειρείτε στις δυο πρώτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να το μετατρέψετε σε Φαρ – Ουέστ. Με “όρους πεζοδρομίου” απαιτήσατε την παραίτηση του κου Μουρκούση και εμένα! Δηλαδή των επικεφαλείς της 2ης και 3ης παράταξης σε ψήφους των πρόσφατών εκλογών, καθώς και εμού που μέχρι χθες ήμουν Δήμαρχος. Οποίος σεβασμός στους αιρετούς, στους πολίτες που τους ψήφισαν, στο Δημοτικό Συμβούλιο και το θεσμό της αυτοδιοίκησης!! Όποιος ασκεί κριτική στον «Αυτοκράτορα» κινδυνεύει να τον παραιτήσει… Δικαίως ο συνάδελφος Γιάννης Τέγας, χαριτολογώντας, του είπε: « Να μιλήσω κ. Δήμαρχε ή θα με παραιτήσετε και μένα;». Σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο κατακτήθηκε τα προηγούμενα χρόνια ένας πολιτικός πολιτισμός και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει καφενείο (όπου θα διαβάζετε και μηνύματα του κινητού σας ως πειστήρια!, όπως κάνατε την Παρασκευή). Η πολιτική και αυτοδιοικητική σας φτώχεια δεν θα κρυφτεί με τέτοιες μεθοδεύσεις.
Είστε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ κ. Καραπάνο γιατί με τις ενέργειες σας ανοίγετε τον «ασκό του Αιόλου» ενάντια στο οικονομικό συμφέρον του δήμου. Μου ζητήσατε να παραιτηθώ «ως ελάχιστο δείγμα ευθιξίας», για ένα θέμα που το φέρατε εκτός ημερησίας διάταξης ώστε να αιφνιδιαστώ, "ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που θίγει και δυσφημίζει το Μεσολόγγι και εξευτελίζει τον πολιτισμό και την ιστορία του", όπως είπατε. Ποιο ήταν αυτό το μέγα θέμα που επέβαλλε την παραίτηση μου για λόγους ευθιξίας; Η επιστολή ενός μουσικοσυνθέτη, του κ. Νικολόπουλου, που αρχικά ήρθε στο mail σας ανυπόγραφα και επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της πρώην στενός μου συνεργάτης (ο ίδιος προφανώς που σας ανέφερε πως έφαγα 15.000 € από την Έκθεση, όπως εσείς μου είπατε, και τον οποίο καλύπτετε αν και προκληθήκατε να τον κατονομάσετε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο)!
Υιοθετείτε δυσφημιστική για το δήμο επιστολή ιδιώτη (π.χ. το πούλμαν του δήμου που μεταφέρει Πρέσβεις και διεθνείς αποστολές είναι άχρηστο) και με μεθόδους χαφιεδισμού θεωρείτε πως θα με αποδημήσετε πολιτικά. Το Δήμο, τις υπηρεσίες και τη λειτουργία του θα αποδημήσετε και όχι εμένα. Ρωτώ; Ο ατζέντης του εν λόγω κυρίου έκοψε ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ στο Δήμο; Είπατε ΝΑΙ. Σας ανέφερα πως υπάρχει και το αντίστοιχο ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ, που μου έφερε ο ατζέντης του πριν τη συναυλία. ΝΑΙ. Τότε πως του χρωστάμε; Υιοθετώντας εσείς ως Δήμαρχος πως του χρωστάμε προκειμένου να φανώ εγώ αφερέγγυος, ανοίγετε «τις πύλες της κολάσεως» να έρχεται ο όποιος ιδιώτης και ανεξαρτήτως των παραστατικών και τιμολογίων που έχουν οι υπηρεσίες να διεκδικεί και να παίρνει παραπάνω χρήματα. Εκτός και αν αυτός είναι ο βαθύτερος στόχος σας!
Αντιστρόφως και σύμφωνα με τη δική σας θέση κ. Καραπάνο: Ανεξαρτήτως παραστατικών έπρεπε να του δώσω 2500 χιλ. € που δήθεν συμφώνησα μαζί του. (Εμένα φυσικά δεν με ρωτήσατε αν και τι συμφώνησα. Εσείς μιλάτε μόνο με ιδιώτες και χαφιέδες, όχι με τους αιρετούς και έναν πρώην Δήμαρχο!). Άρα σύμφωνα με όσα υιοθετείτε, θα έπρεπε να είχα δώσει τα 2500 χιλ. € από το ταμείο του δήμου, ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ - αφού υπάρχει μηδενικό τιμολόγιο - και εκείνος να εισπράξει «ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ», δηλ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ, το οποίο όπως γράφει ο ίδιος στην επαίσχυντη επιστολή του, «Είχα συμφωνήσει με το Δήμαρχο να δώσει τα χρήματα στους μουσικούς και τους τραγουδιστές μόλις φτάσουμε εκεί, πριν τη συναυλία». Μπροστάντζα δηλαδή τα «μαύρα» κ. Καραπάνο, και εσείς το υιοθετείτε. Αν το έκανα δεν θα ήμουν κλέφτης; Δεν θα ζημίωνα το δημοτικό ταμείο. Εσείς προφανώς θα το κάνατε, γι’ αυτό και υποστηρίζω, πως εκτός από ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για τα συμφέροντα του δήμου είστε και ΑΝΗΘΙΚΟΣ.
Είστε όμως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ και ΑΝΗΘΙΚΟΣ κ. Καραπάνο και για ένα ακόμη λόγο. Μετά την τοποθέτηση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, είπατε πως το θέμα «θα διερευνηθεί και ΕΑΝ είναι έτσι τα πράγματα θα το συζητήσουμε εκ νέου». Την επομένη όμως δώσατε με δελτίο τύπου από το Γραφείο σας, νέα επιστολή του μουσικοσυνθέτη, όχι αυτή που διαβάσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην οποία εκτός των ψευδών που αναφέρονται, με βρίζει και αφήνει χυδαία υπονοούμενα όπως «αν υπάρχουν άνδρες με τέτοια συμπεριφορά;» και ότι χόρεψα «ένα κουνιστό χορό». Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας. Για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου, χρησιμοποιείται το Γραφείο Δημάρχου και εκδίδεται δελτίο τύπου με επιστολή ιδιώτη που βρίζει και συκοφαντεί Δημοτικό Σύμβουλο και μάλιστα πρώην Δήμαρχο!.
Σεβόμενοι το θεσμό του Δημάρχου, είναι η τελευταία φορά κ. Καραπάνο που ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν θα επιτρέψουμε να διαλύσετε και να καταστρέψετε τα πάντα στο βωμό της ΛΑΣΠΗΣ και του ΚΟΥΦΙΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ. Υπάρχουν οι τρόποι και θα τους δείτε. Καλούμε δε τις άλλες δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση. Εκτός και αν συμφωνούν με τους τρόπους και τη συμπεριφορά του κ. Καραπάνου; 
Όσον αφορά τους ισχυρισμούς του κ. Νικολόπουλου. Συμφώνησα μαζί του να έρθει ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ, για μια συναυλία αλληλεγγύης υπέρ του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου. Με τον ατζέντη του συμφωνήσαμε ότι ο δήμος αναλάμβανε τη μεταφορά, τη φιλοξενία τους, την ηχητική κάλυψη και τη διαφήμιση της συναυλίας.
 Τέσσερεις μέρες πριν τη συναυλία, ο ατζέντης του άρχισε να προβάλλει παράλογες απαιτήσεις. Ζητούσε συγκεκριμένη ηχητική κάλυψη που ξεπερνούσε τις 4 χιλ €, τουριστικό λεωφορείο και προκαταβολικά 300 έως 400 € μεροκάματο για τον καθένα από τους 14 μουσικούς που θα συμμετείχαν. Το ποσό υπερέβαινε τις 10 χιλ. €, αλλά κατά τ’ άλλα θα έδιναν συναυλία αλληλεγγύης, επειδή ο κ. Νικολόπουλος «είναι ευαισθητοποιημένος σε αυτά τα θέματα». Δήλωσα στον ατζέντη του πως αυτό το θεωρώ εκβιασμό, θα αναβάλλω τη συναυλία και θα αναφερθώ δημόσια στη στάση τους. Άλλαξε στάση και αποδέχθηκε το λεωφορείο του δήμου, ηχητική κάλυψη αξίας περίπου 2000 € και πως θα έπαιρναν ότι θα έμενε από τα έσοδα της συναυλίας, μέχρι του ποσού των 2000€.
Η συναυλία είχε περίπου 300 θεατές (διαβάστε ρεπορτάζ της εποχής). Με τα χρήματα των εισιτήριων (8€ έκαστο), πλήρωσα το ίδιο βράδυ τα ηχητικά και τη διαφήμιση, ενώπιον του ατζέντη. Για το Παντοπωλείο δεν έμεινε ούτε ένα ευρώ, αλλά εκείνος επέμενε για τα 2000€. Του είπα πως μόνο μια λύση υπάρχει. Να θέσω το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και πιστεύω πως θα εγκριθεί η σχετική πίστωση. Το απέρριψε κατηγορηματικά γιατί «θα έμπλεκαν με την εφορεία», δηλαδή δέχονταν μόνο ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ. Γι’ αυτό άλλωστε έκοψαν μηδενικό τιμολόγιο. Άλλη λύση δεν αποδέχθηκα, παρά μόνο αν έβρισκα χρήματα από χορηγούς. Δεν βρέθηκαν, αλλά παρ’ όλα αυτά έβαλα στο λογαριασμό του ατζέντη περίπου 300 €.
Αναρωτιέμαι: Γιατί έγινε μέγα θέμα, για το οποίο μάλιστα «πρέπει να παραιτηθώ», 5 μήνες μετά; Γιατί δεν υπήρξε η παραμικρή διαμαρτυρία του μουσικοσυνθέτη αυτούς τους 5 μήνες; Γιατί, αν είχε δίκιο, δεν έκανε μια αγωγή να πάρει τα «οφειλόμενα»; Οι απαντήσεις δόθηκαν παραπάνω. Εκτός και αν έπρεπε να βγάλω μαύρο χρήμα από τα ταμεία του δήμου. Αυτό όμως δεν θα ήταν ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟ ΟΥΤΕ ΗΘΙΚΟ. 

Εκ μέρους του Συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»

Κατσούλης Παναγιώτης


 Δημοτικός Σύμβουλος