04 Οκτωβρίου 2014

Κοιμητήριο Αγίου Λαζάρου Κατοχής - 16 εικόνες ντροπής!


Το κοιμητήριο του Αγ. Λαζάρου Κατοχής έχει μετατραπεί σε μια μικρή ζούγκλα από την ακαθαρσία αλλά και τα αγριόχορτα - θάμνους που έγιναν δέντρα πια. Η εικόνα δείχνει εγκατάλειψη και η κάθε προσπάθεια των κατοίκων να φροντίσουν όσο μπορούν το χώρο δεν επαρκεί αλλά και λύση δε δίνει. Κάποιοι ιδιώτες θα πρέπει υπεύθυνα να καθαρίσουν το οικόπεδό τους - αγρό που συνορεύει με το κοιμητήριο, η σύσταση και συμβολή της δημοτικής αρχής επιβάλλεται άμεσα.
Τα παράπονα των κατοίκων και ειδικά μεγαλύτερης ηλικίας που ακούμε συνεχώς αυξάνονται: "-Πάρτε ένα τηλέφωνο ή η ομάδα που έχετε, (εννοούν εθελοντές), αν μπορεί να καθαρίσει το νεκροταφείο".
Οι διάδρομοι ανάμεσα στα μνήματα από το χορτάρι έχουν εξαφανιστεί και τα καλάμια καλύπτουν και το δρόμο κάτω στο ποτάμι δίπλα από το κοιμητήριο.

  • Το απορριμματοφόρο του δήμου δεν περνάει από το κοιμητήριο να πάρει τα σκουπίδια; 
  • Το 2ο κοιμητήριο θα είναι σε χρήση κάποια στιγμή ή θα κάνουμε κατακόμβη το υπάρχων;

Θα πρέπει η δημοτική κοινότητα Κατοχής να απαιτήσει από το συνεργείο καθαρισμού του δήμου να καθαρίσει το χώρο και όλοι μας θα βοηθήσουμε αν χρειαστεί. Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν ότι δε χρειάζονται μόνο απλά κοπτικά εργαλεία χειρός για τον καθαρισμό αλλά πιο επαγγελματικής χρήσης γιατί έχουμε να κάνουμε με χάος όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες:














το οικόπεδο δίπλα από το κοιμητήριο... ζούγκλα!

 οι καλαμιές στον δρόμο