10 Σεπτεμβρίου 2023

Που πάνε τα λεφτά της Κατοχής ;


 

…. Η θα διαλέξεις τη σιωπή για να μη χάσεις τη βολή σου ,την ησυχία σου η θα αντιδράσεις , θα αντισταθείς , θα αγωνιστείς , σε όλα αυτά τα άδικα, τα αποτρόπαια τα εφιαλτικά που γίνονται

 για εσένα , υποτίθεται , αλλά χωρίς εσένα ( Αντώνης Σαμαράκης (Εν Ονόματι ).

Φέρτε πίσω τα 100.000 ευρώ ( για αποθεματικό του Δήμου )που ψηφήσατε και αρπάξατε   σαν 
τρωκτικά 
 από τον εναέριο φωτισμό  αντικατάσταση( και όχι αλλαγή λαμπών )
 και τα 120.000 ευρώ από της Λάκκες (62.000 ευρώ για Γήπεδο Αιτωλικού και 59.000 
για αποθεματικό του Δήμου )Τα ψήφισαν Δήμαρχος , Αντιδήμαρχοι και Σύμβουλοι…….
Επίσης Συγχαρητήρια σε όλους/ες και όσους /ες έτρεξαν για να γίνει η ωραία Γιορτή Οίνου .
Αθανάσιος Γαλανός , Όλγα Μουστάκα ,Ροδάνθη Ντερέ , Γεώργιος Καλόκληρος 
Η δεύτερη επιστολή μας προς Κύριο Πρωθυπουργό
 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                            Κατοχή 06/12/2020

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ                                                              αρ πρ 80

ΔΗΜΟΣ Ι Π ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

 

                                                                   

                                      ΠΡΟΣ:   Τον Κύριο Πρωθυπουργό της Ελλάδος

    Θ Ε Μ Α: Κοινότητα Κατοχής Δήμου Ι Π Μεσολογγίου

Καλημέρα Κύριε Πρωθυπουργέ

Επανερχόμαστε και πάλι μετά την περσινή ενόχληση-ενημέρωση  να σας ενημερώσουμε για τα τεκταινόμενα της Κοινότητας Κατοχής του Δήμου Ι Π Μεσολογγίου του τελευταίου 16μηνου, παρόλο που τα προβλήματα μας θα πρέπει να  παρακολουθούνται  από την Κυρία Μ. Νίκου 01/11/2019 αρ πρ 77208 Υπουργείο Εσωτερικών   και από την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου Κυρία Γεωργία Λαγκαδινού 12/11/2019 αρ πρ 249584.

Τους μήνες αυτούς στην κοινότητα μας ο Δήμο μας δεν έβαλε ούτε μια καρφίτσα , ας εισπράττει κάθε χρόνο έσοδα από την κοινότητα 230.000ευρω ,ότι μικροπαρεμβάσεις έγιναν  ..έγιναν από την πάγια προκαταβολή των 4.000ευρω και από τα έξοδα παραστάσεως του προέδρου που είναι 383ευρω τον μήνα, μολονότι είχαν ψηφιστεί για το 2020 να γίνουν έργα που δεν έγιναν και το πότε θα γίνουν ποιος ξέρει; πάει χάθηκε ένα 16μηνο  από την 4ετια , ο τελευταίος είναι για λίγη πίσσα και μπετονιέρες για αυλές, στα δε εναπομείναντα 2 χρόνια δεν προλαβαίνει τι να πρώτο κάνει οπότε κανένα μπαλωματάκι για τις Κοινότητες  .Σε καμία απόφαση μας δεν δόθηκε απάντηση . Πέρασε η 4ετια χωρίς έργο αναβαθμίσεως της κοινότητας και που να βρει το δίκιο της από την στιγμή που δεν υπάρχει ένας φορέας η ένα νομοθετικό πλαίσιο που να την προστατεύει και να τις διασφαλίζει την αναβάθμιση της από την τριτοκοσμική κατάσταση της  . Δεν ζητάμε ούτε αεροδρόμια ούτε μετρό αλλά έργα αναβάθμισης , αξιοποίησης και για μια λάμπα , πινακίδα και λακκούβα .  Αν είναι δυνατόν να ζητιανεύουμε και να ικετεύουμε για τα δικαιώματα μας με την περιουσία μας. Σταματήστε αυτό το έγκλημα σε βάρος των χωριών . Θα μας πείτε μην τον ξαναψηφίστε για Δήμαρχο, έως τώρα εδώ μετά την 4ετια πάει σπίτι του αλλά θα έλθει ο επόμενος και θα μας τάξει λαγούς με πετραχήλια και θα πούμε άντε κάτι θα μας κάνει και στο τέλος και αυτός όπως και οι άλλοι  όχι μόνον έργα   ούτε  λαγούς ούτε πετραχήλια αλλά ούτε και πινέζα .

Το νυν Νομοθετικό Πλαίσιο κατοχυρώνει τον κάθε  Δήμαρχο σαν  Βεζίρη η δε κατοχύρωση των κοινοτήτων που είναι ; τις  καταδικάζει  στην οπισθοδρόμηση και αφάνεια . Τα δε Τοπικά  Συμβούλια δεν έχουν ύπαρξη  γιατί δεν χρησιμεύουν σε τίποτε και  δεν εισακούγονται οπότε ο Δήμαρχος ας βάλει οποίον θέλει σαν τοπάρχη και γλιτώνετε από  περιττά έξοδα  . 

Εάν όμως έχετε στην καρδιά σας το κύτταρο και  την ψυχή  αυτών  που φυλάσσουν Θερμοπύλες του Ελληνικού Έθνους και δεν θέλετε να τα βλέπετε την εποχή του 70 … να νοσταλγείς τον τόπο σου , ζώντας στον τόπο σου  , τίποτα δεν είναι ποιο πικρό (Γ. Σεφέρης  ).

Θα θέλαμε να το κάνουμε ποιο γλυκό εάν φροντίστε την δικαίωση  ,διασφάλιση και ύπαρξη των Κοινοτήτων  ,διαμορφώνοντας  άμεσα  νέο Νομοθετικό πλαίσιο ..ότι

1)      Οι Δήμαρχοι θα πρέπει να δίνουν γραπτές απαντήσεις στις αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων

2)      Υποχρεωτικά το 70%  των εσόδων της κάθε Κοινότητας να γίνονται έργα κάθε χρόνο

3)      Να μην αποφασίζει ο κάθε  Δήμαρχος ερήμην  χωρίς Τοπικό

Τοπικό Συμβούλιο Κοινότητας Κατοχής

Γεώργιος Καλόκληρος (Πρόεδρος) , Ντερέ Ροδάνθη (Αντιπρόεδρος  )  , Αθανάσιος Γαλανός, Όλγα Μουστάκα,  Γεράσιμος Ζυγιώτης, Παναγιώτης Μαζαράκης , Αναστάσιος Μπακογιάννης  

Σας ευχαριστούμε σας ευχόμαστε καλές γιορτές  και θα σας ευγνωμονούν 6500 Κοινότητες. 

Υ Γ..Να ξέρετε ότι για τον περσινό χριστουγεννιάτικο στολισμό η  έδρα μας ντύθηκε με 65.000 ευρώ και εμείς με 400 ευρώ και ένα δενδράκι ..αναγκάζοντας μας να βάλουμε το χέρι μας στην τσέπη μας για έναν υποφερτό στολισμό. Έλατε εσείς η οποιοσδήποτε άλλος που παίρνει μέρος σε αυτό το έγκλημα να κάνει το Τοπικό για να διεκδικήσει για το τριτοκοσμικό χωριό του. ……………………………………………………………….

Τρι 8/12/2020 7:17 μμ

Αξιότιμοι κύριοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Πρωθυπουργός έχει λάβει γνώση της επιστολής σας και έχει ήδη προωθηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.

 

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία

 

Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού

 

From: ΚΑΛΟΚΛΗΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ [mailto:kalokgeo@otenet.gr]
Sent: Sunday, December 6, 2020 11:39 AM
To: Primeminister <primeminister@primeminister.gr>
Subject:
κοινοτητα Κατοχης Ι Π Μεσολογγιου